Els veïns del barri del Monestir, descontents amb les obres a la plaça d'en Coll

Ho han expressat durant la celebració del Consell de Barri de Centre Est

Imatge de la plaça d'en Coll després de talar els arbres FOTO: Artur Ribera
Els veïns del barri del Monestir, descontents amb les obres a la plaça d'en Coll
Ho han expressat durant la celebració del Consell de Barri de Centre Est

Imatge de la plaça d'en Coll després de talar els arbres FOTO: Artur Ribera

Les obres de millora de la plaça d'en Coll han centrat el debat al Consell de barri de Centre Est celebrat aquest dimarts, 12 de setembre, a la Casa de Cultura de Sant Cugat. Un debat veïnal que també ha abordat temes com l'aparcament a la zona de Can Magí, els problemes de descans dels veïns al Parc de Ramon Barnils, o la falta d'activitat al Xalet Negre, entre altres.

 

"Vull pensar que les obres a la plaça d'en Coll no estan acabades, perquè sinó, és una presa de pèl", ha expressat Mireia Gallego, veïna del barri. "Van dir que es faria una prolongació del Xalet Negre, i han fet un nyap", ha afegit, fent referència, entre altres, a la tala d'arbrat deixant els forats a terra.

 

En la mateixa línia s'ha expressat la sotpresidenta del Consell, Ángeles Serrano. "Han tret els xiprers, però els ferros a terra segueixen allí, i és perillós, a més de dificultar la mobilitat de les persones amb problemes de mobilitat", ha remarcat. Igualment, ha apuntat que es va anunciar que es traurien els parterres de terra i que segueixen com estaven, i que al parc infantil no s'ha fet cap millora, "sols una altra entrada, que no era necessària", ha dit. En aquest sentit, ha lamentat que "veient la resta de parcs infantils de la ciutat, és indignant".

 

El president del Consell de Barri, Ferran Villaseñor, ha demanat "paciència" fent referència al Pla Integral del barri, dient que "no està acabat".

 

En relació al citat pla, s'ha anunciat que la Memòria econòmica i calendari d'execució del Pla integral del barri del Monestir-Sant Francesc es presentarà a la reunió de la Comissió de seguiment que se celebrarà el 3 d'octubre. Mireia Gallardo ha estat escollida com a representant del Consell de Barri a aquesta Comissió.Altres temes tractats


El Consell de Barri de Centre Est s'ha celebrat a la Casa de Cultura  FOTO: C. Caballé
El Consell de Barri de Centre Est s'ha celebrat a la Casa de Cultura FOTO: C. Caballé

Durant les intervencions veïnals i de les entitats al Consell de Barri s'han apuntat altres problemàtiques presents als diferents barris. Entre elles, M. Àngela Palacios ha lamentat els sorolls de les festes a les diferents places. Una problemàtica que també ha apuntat Jordi Barba, veí del Parc de Ramon Barnils, qui ha demanat rotació dels espais on s'organitzen activitats.

 

D'aparcament a Can Magí n'ha parlat Francesc López, president de l'associació de veïns de Can Magí, demanant que es posi zona verda a la zona per tal que els veïns puguin aparcar, ja que, com afirma, "la zona s'ha convertit en aparcament per a les persones que treballen a les empreses de la zona, i els veïns, en horari laboral, no podem aparcar enlloc".

 

També s'ha parlat de seguretat. Antonio Lucas, president de l'Associació de veïns de Coll Favà, ha lamentat l'incivisme fent referència al trencament de papereres a la zona. Des de l'AMPA Collserola han lamentat la presència de vidres trencats d'ampolles a la nova entrada de l'escola, i han demanat més seguretat a la zona dels Jardins d'Europa. Francisco Royo, president de l'Associació de veïns Centre-Est ha demanat més seguretat al parc infantil de la Pollancreda, dient que "a les nits s'ha convertit en un parc d'adults".

 

En relació a aquestes problemàtiques, el president del Consell ha emplaçat a tractar-ho en el pròxim grup de treball de Seguretat del Consell, que se celebrarà el 3 d'octubre. Igualment, s'ha designat el representant del Consell de barri al Consell de Seguretat i convivència, que serà Francisco Ordóñez, mentre que Francesc Carol en serà el substitut.Altres punts de l'ordre del dia


Després de les intervencions veïnals i del debat generat, el Consell de Barri ha afrontat altres punts de l'ordre del dia. Entre ells, s'ha repassat l'estat d'execució del pressupost de lliure disposició del 2017, i s'ha informat del funcionament del pressupost participatiu de l'exercici 2018-2019, que arrencarà a mitjans mes d'octubre.

 

Igualment, s'ha informat de l'ampliació de la participació del Consell en l'elaboració del butlletí informatiu del Consell de Barri, i s'ha informat que el 10 d'octubre se celebrarà el grup de treball de Mobilitat.Comentaris