Les escoles i el Pacte per la Nit centren el debat ciutadà del ple

El torn de participació ciutadana ha comptat amb la presència de les AMPA de diferents centres educatius de Sant Cugat

Àmplia participació de les AMPA al ple municipal FOTO: Artur Ribera
Les escoles i el Pacte per la Nit centren el debat ciutadà del ple
El torn de participació ciutadana ha comptat amb la presència de les AMPA de diferents centres educatius de Sant Cugat

Àmplia participació de les AMPA al ple municipal FOTO: Artur Ribera

El torn de participació ciutadana del ple municipal del mes de juny, celebrat aquest dilluns, dia 19, ha estat protagonitzat per la protesta de les AMPA de diferents centres educatius de la ciutat per la creació de cursos bolet i per exigir garanties de qualitat als centres que s'han vist afectats aquest curs, el Collserola i el Turó de Can Mates.

 

Després de la manifestació prèvia a les portes del consistori, la presidenta de la Coordinadora de les AFA de Sant Cugat, Carme Roca, i el president de l'AMPA de l'escola Turó de Can Mates, Jaume Fontanet, han intervingut al ple per demanar garanties de qualitat, rebent la resposta de compromís vers l'educació per part del consistori.

 

Més enllà de la demanada relativa a les escoles, a la qual també s'ha sumat Eva Fernández, mare, i a títol personal, altres temàtiques han centrat el debat ciutadà.

 

Mireu les imatges del ple municipal.El Sr. Vergés demanant pel Pacte per la Nit FOTO: Artur Ribera
El Sr. Vergés demanant pel Pacte per la Nit FOTO: Artur Ribera

Per una banda, representants de l'Associació de Veïns Centre-Estació. El seu president, el Sr. Vergès, ha demanat en quin punt es troba l'elaboració del Pacte per la Nit per part de l'empresa contractada per l'Ajuntament. Una petició a la qual ha respost Cristina Paraira, tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, explicant que s'està fent l'anàlisi de les necessitats de les parts i que s'exposaran les conclusions així que es tinguin.

 

D'altra banda, la Sra. Palacio ha considerat un "despilfarro" el cost de la Festa Major, i ha lamentat que els concerts, més enllà de la Festa Major, no compleixin ni horaris ni sonometria, a més de reclamar que es faci la nova ordenança de terrasses. Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura, li ha respost dient que enguany el cost de la Festa Major és menor, ja que és un dia menys que en la passada edició, i ha remarcat que "la Festa Major és cultura, i la cultura cohesiona", convidant la ciutadania a gaudir-la.Marta Andreu ha lamentat els preus abusius dels lloguers FOTO: Artur Ribera
Marta Andreu ha lamentat els preus abusius dels lloguers FOTO: Artur Ribera

Entre altres aspectes, la ciutadania també ha mostrat la seva preocupació per la mobilitat, el tràfic i la gestió de l'aigua a Can Barata, amb la intervenció del Sr. Ruiz. També s'ha parlat de Torre Negra, i de la Torre d'Alta tensió, així com del soroll de l'AP7 al seu pas per Mira-sol, recordant des de l'equip de govern que són temes que s'estan treballant.

 

Finalment, s'ha parlat dels preus abusius dels lloguers a Sant Cugat, al qual Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, ha respost que s'està esperant que la generalitat fixi un índex de referència per poder actuar en l'àmbit local pel que fa a bonificacions a aquelles persones que s'adaptin a aquest índex.Comentaris
Juanca fa 11 mesos
Hay que proponer a Carmela Fortuny como próximo Premio Matemática del Milenio (y si no existe, se crea). A la crítica de la Sra. Palacio sobre el coste de la Festa Major lle ha respondido que "enguany el cost és menor, ja que és un dia menys que en la passada edició". Olé tú. ¿Y esta gente es la que nos gobierna? ¿De verdad que hay que tragarse a este tipo de personal? ¿Realmente el debate sobre el coste de la Festa Major se resuelve con un argumento tan argumentado? Nos tratan de estúpidos y ciertamente lo somos: siguen obteniendo el respaldo mayoritario de la ciudadanía.
Manel fa 11 mesos
Puede que de tanta fiesta, no llegue bien el riego sanguíneo a la cabeza.
Juanca fa 11 mesos
Hay que proponer a Carmela Fortuny como próximo Premio Matemática del Milenio (y si no existe, se crea) A la crítica de la Sra. Palacio sobre el coste de la Festa Major, le ha respondido con un "enguany el cost és menor, ja que és un dia menys que en la passada edició". Olé tú. ¿Y esta gente nos gobierna? ¿De verdad que tenemos que tragarnos a este tipo de representantes? ¿El debate sobre el coste de la Festa Major se resuelve con este tipo de argumentación? Nos tratan como a estúpidos. Y es muy probable que en buena medida lo seamos: siguen contando con el respaldo mayoritario de la población.
Mariange fa 11 mesos
Hay que proponer un premio. Incierta y tonta respuesta _no estamos locos_, y a tema terrazas, sobre normativa pdte.de hace tres años largos ya, ni contesta. Es como dije, la historia interminable.no la darán en sepbre.y pasaremos un verano de terrazas guay, como cada año toca. En la city, la restauración tiene Parente de corso y, un poderío!!!. En las próximas urnas, voten con criterio.