Mig miler de manifestants espanyolistes arrenquen la pancarta de l'Ajuntament

La concentració s'ha fet a la plaça de la Vila, on s'han llençat ous a la façana de l'edifici i s'ha increpat els periodistes
Mig miler de manifestants espanyolistes arrenquen la pancarta de l'Ajuntament
La concentració s'ha fet a la plaça de la Vila, on s'han llençat ous a la façana de l'edifici i s'ha increpat els periodistes

Mig miler de persones s'han concentrat a la plaça de la Vila de Sant Cugat del Vallès aquest dilluns, 6 de novembre, per participar de la manifestació unionista amb l'objectiu de retirar la pancarta que lluïa l'Ajuntament demanant la llibertat dels presos polítics.

 

Una concentració convocada aquest mateix diumenge per VOX i Somatemps, i a la qual han assistit membres de Ciutadans i el Partit Popular a Sant Cugat, entre ells els regidors Aldo Ciprian (Cs) i Álvaro Benejam (PP), així com membres de Democràcia Nacional i Plataforma per Catalunya, entre altres formacions d'ultra dreta.

 

Mireu les imatges de la manifestació espanyolista a Sant Cugat.

 

 

Durant la manifestació s'han sentit càntics a favor de la unitat d'Espanya, com "Catalunya es España", "España, unida, jamás será vencida", "No habrá independencia", "Viva España, viva el Rei y viva la Guárdia Civil", o "España es 1 y no 51".

 

També crits contra l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, contra els membres del Govern o el cap dels Mossos d'Esquadra, dient "No son politicos, son delincuentes", "Puigdemont a prisión", "Alcaldesa dimisión" i "Alcaldessa a prisión, "Mossos si, Trapero no", o "Donde está el osito".

 

 

La premsa tampoc ha quedat exempta de càntics adreçats a ells, concretament a aquest mitjà de comunicació, cridant "TOT Sant Cugat, manipuladors", i increpant alguns dels periodistes que estaven cobrint la manifestació.

 

El blanc de la protesta, però, ha estat la pancarta que lluïa la façana de l'Ajuntament demanant la llibertat dels presos polítics. "Esa pancarta no nos representa", cridaven, recordant que "Esa pancarta aquí no pinta nada". Una pancarta que ha rebut una pluja d'ous, i posteriorment de tomàquets, abans que amb pals aconseguissin estripar-la i despenjar-la, mentre intentaven cobrir els objectius de les càmeres dels mitjans de comunicació.

 

 

Durant la concentració s'han viscut moments tensos amb la policia, quan els manifestants reivindicaven accedir a l'edifici de l'Ajuntament. Un cop estripada i despenjada la pancarta, els concentrats que encara restaven a la plaça s'han dispersat.

 

Álvaro Benejam, regidor del Partit Popular a l'Ajuntament de Sant Cugat i president de la formació local, ha mostrat la seva disconformitat en la manera "com s'ha produït determinada part de la manifestació", lamentant el llançament d'ous contra la façana de l'Ajuntament. Amb tot, ha mostrat el seu suport a la manifestació. "Hem vingut per donar suport a aquesta manifestació que s'havia convocat espontàniament perquè no estem d'acord amb la pancarta que estava aquí penjada, per ordres de l'alcaldessa".

 

 

Precisament a Mercè Conesa ha culpat dels fets. "La culpa de tot això és de l'alcaldessa, perquè pancartes com aquesta que demanen la llibertat per presos polítics, no s'adapten a la realitat". En aquest sentit, ha dit que "ni són presos polítics, ni s'ha de demanar llibertat per unes persones que han incomplert unes lleis; serà un jutge qui dirà si són culpables o no, i de moment aquest jutge ha estimat que són susceptibles d'estar en presó preventiva".

 

Pel que fa a les intimidacions patides per la premsa, Benejam les ha condemnades. "No ens agrada que la gent assenyali als periodistes, i menys en el si d'una manifestació, perquè els periodistes estan per cobrir l'acte, per donar informació sobre el que passa".

 

 

Amb tot, ha afirmat que "eren 3 o 4 els que han volgut intimidar a la premsa, i n'estem totalment en contra", però ha defensat que "la resta de gent s'ha comportat de manera cívica".Comentaris
Mariange fa 7 mesos
El comportamiento determina la agresividad y falta de respeto del colectivo ultra. Por la noche, aún gritaba algún desalmado viva España, a las 10, a voz en grito. No saben convivir en paz, ni respetan
Flobenet fa 7 mesos
I la policia local què feia? Hi posa més ganes regulant el trànsit davant de l'Europa que controlant aquesta colla de facinerosos. Els li donen peixet i es faran els amos del carrer, i ells no son gent de "pau"
JJI fa 7 mesos
Pido disculpen la longitud de este comentario, pero sólo es una mano tendida para un problema muy grande. Hola a todos. Ya estamos otra vez con las generalizaciones anatemizantes: ultraderechistas, fachas, fascistas, etc., que, en realidad, sólo sirven para evitar pensar un paso más allá, no sea que yo no tenga toda la razón. ¿Pero de verdad se lo creen? ¿O se lo quieren creer? Ayer noche me pasé por allí y pude apreciar a un grupo de ciudadanos de este municipio (reconocí algún viejo luchador izquierdista), hartos de que se ensucie el Ayuntamiento de todos con una mentira evidente: todos sabemos, hasta los más refractarios a pensar, que los políticos presos, sea adecuada la medida o no, determinada por un juez (el Gobierno no tiene competencia), lo son por haber transgredido la ley (la española y la catalana), en múltiples ocasiones. El mismo Puigdemont alardea, en una conocida foto suya, de los requerimientos de los tribunales que ha incumplido. O sea que no hay duda de lo que ellos mismos han admitido hasta ayer. Por otra parte, si fuera verdad que “el Gobierno” encarcelara por motivos ideológicos, haría mucho tiempo (años) que los independentistas significativos estarían en la cárcel, y no es así, como todos sabemos. Negar esta evidencia es de personas que han renunciado a convencer, y creen que todo vale para conseguir sus objetivos (el fin justifica los medios). Por otra parte, cualquier ciudadano de bien, independentista o no, debería indignarse de que se utilice el Ayuntamiento de todos, y posiblemente el dinero de todos, para ostentar una mentira insidiosa en su fachada principal. La alcaldesa da con ello una clara muestra de su altura moral, pues falta a varios deberes: a la verdad, a su deber de respeto a todas las sensibilidades de sus ciudadanos, y a su deber de resguardar la paz social y la convivencia, todos ellos principios muy por encima de sus intereses personales, que pueden ser muy respetables, pero que no le dan derecho a hacer del Ayuntamiento de todos una herramienta al servicio de
de Biure fa 7 mesos
Sí, Senyor !!!
Mariange fa 7 mesos
No me negará que los ultras, allá por donde pasan, dejan huella de su comportamiento. O no vio el vídeo de octubre en el bar Zurich,como acabó? Sin comentarios.
Cross fa 7 mesos
Totalmente de acuerdo Mariange, pero veo mucha manipulación en esa noticia
990 fa 7 mesos
I avui, dia 9-XI, el Sr García Albiol, s'atreveix a criticar i dir que denunciarà la presencia de nens a la vaga d'ahir; perqué no fa neteja, que d'aixó en sap, abans a casa seva: només s'ha de mirar el video del atac a la façana del ajuntament, crec del dia abans; hi surten nens, i fins i tot un calvo (cul). Si algú considera que ha de portar les criatures és lliure, i no necessita que ningú li digui el que ha de fer...que aixó és el que us agrada: imposar!