Referèndum, pals de llum i sanitat, al ple municipal d'aquest dilluns

Últim ple municipal abans de les vacances d'agost

El ple municipal de Sant Cugat en una sessió anterior FOTO: Artur Ribera
Referèndum, pals de llum i sanitat, al ple municipal d'aquest dilluns
Últim ple municipal abans de les vacances d'agost

El ple municipal de Sant Cugat en una sessió anterior FOTO: Artur Ribera

Sant Cugat tanca el curs polític aquest dilluns, dia 17 de juliol, amb la celebració de l'últim ple municipal abans de les vacances del mes d'agost. La sessió començarà a les quatre de la tarda a l'ajuntament i, a partir de les vuit del vespre, hi ha el torn obert perquè els santcugatencs puguin expressar públicament les seves queixes, preocupacions o propostes.

 

El referèndum per la independència que s'ha de celebrar a Catalunya el dia 1 d'octubre serà un dels debats del ple municipal, amb diferents propostes dels grups polítics. El Partit Popular i Ciutadans presentaran una moció conjunta per mostrar el seu rebuig "al referèndum il·legal"; mentre que el PSC proposarà "protegir l'Ajuntament en el procés de convocatòrria d'un referèndum".

 

Una qüestió important que s'ha d'aprovar al ple és l'establiment d'un pla subvencions i bonificacions en els preus de les instal·lacions i activitats esportives municipals, que es distribuiran segons criteris de renda. Així, la tarifació social arriba al món esportiu santcugatenc, després d'implantar-se en les escoles de música i bressol i el pagament de l'IBI.

 

La lluita contra la LGTBIfòbia i la defensa dels drets i la normalització del col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals es debatran també en el ple. El PSC, que forma part del govern municipal, presenta una moció en motiu del Dia de l'Orgull i Alliberament LGTBI. En aquest context, ERC-MES va assegurar que el govern santcugatenc està incomplint els acords presos ja fa un any per combatre la LGTBIfòbia i presentarà una moció alternativa per denunciar els "incompliments".Acords de ciutat


Els set grups municipals de l'Ajuntament de Sant Cugat s'han posat d'acord i aprovaran conjuntament tres mocions, que esdevindran així institucionals. En primer lloc, es tracta d'una proposta que demana a l'Ajuntament i al govern que compleixin les mocions aprovades en ple municipal. Una iniciativa sorgida d'ICV-EUiA, que denunciava que molts compromisos queden en paper mullat.

 

La presència de pals elèctrics i de telefonia pels carrers de Sant Cugat és una imatge habitual en algunes zones, com als districtes o també per l'àrea de l'Eixample. En aquest context, pren el compromís de treballar per a la retirada dels pals de llums i altres obstacles que dificulten l’accessibilitat dels vianants de carrers dels districtres de la Floresta, les Planes i Mira-sol.

 

Finalment, s'aprovarà una moció institucional per a prioritzar els tràmits en atenció ciutadana de l’Ajuntament de Sant Cugat  als adults acompanyats de nadons (0-24 mesos).Les propostes polítiques


  • Moció conjunta de la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA, PDeCAT-Demòcrates i PSC de rebuig a la producció i venda d’armes que alimenten els conflictes dels que fugen les persones refugiades.

 

  • Moció d’ICV-EUiA, Cs i PSC per donar suport al manifest “Millorar el sistema sanitari: enfortir l’atenció primària”, impulsada per entitats i plataformes en defensa de la sanitat pública i milers de professionals i usuaris de la sanitat pública de Catalunya.

 

  • Moció de Ciutadans per a l’elecció, a través d’un procés participatiu, del pregoner de la Festa Major.

 

  • Moció del Partit Popular per a l’elaboració d’un Pla de mesures contra l’incivisme a Sant Cugat.


Comentaris