Torre Negra, la cooperació i una bústia ètica contra la corrupció al ple municpal

Nova sessió del ple municipal amb el torn obert a la ciutadania a partir de les 20 hores

Un moment del ple municipal amb l'alcaldessa de Sant Cugat al centre FOTO: Artur Ribera
Torre Negra, la cooperació i una bústia ètica contra la corrupció al ple municpal
Nova sessió del ple municipal amb el torn obert a la ciutadania a partir de les 20 hores

Un moment del ple municipal amb l'alcaldessa de Sant Cugat al centre FOTO: Artur Ribera

L'activitat política torna a Sant Cugat aquest dilluns 19 de juny amb la celebració del ple municipal a les 16 hores a l'ajuntament. Cap a les 20 hores hi ha el torn obert al públic, on els ciutadans poden exposar públicament les seves queixes, preocupacions, propostes...

 

Una de les qüestions importants que es tractarà serà la protecció de Torre Negra. El govern local ha de reiniciar els tràmits urbanístics després del revés de la justícia, que va donar la raó a Núñez i Navarro en la lluita judicial que manté amb l'Ajuntament per la construcció de gairebé 3.000 pisos a l'entorn del pi d'en Xandri.

 

Així mateix, es farà l'aprovació definitiva de l’Ordenança municipal sobre la protecció i la tinença responsable d’animals a Sant Cugat. També es farà la proposta per a la cessió d’ús temporal de local a l’Agrupament Escolta la Floresta.

 

Les cases dels mestres de la Floresta seguiran, amb retard important, els tràmits urbanístics per poder esdevenir finalment habitatge en règim de masoveria urbana. També es parlarà de l'àmbit del Parc Ramon Barnils i la previsió d'equipaments que hi ha a la zona.

 

Entre les mocions dels partits, destaca una proposta per crear una bústia per denunciar casos de corrupció o la proposta del PP de posar els senyals de trànsit de Sant Cugat en castellà.Masies, corrupció, estat espanyol...


Tots els grups municipals de Sant Cugat aprovaran conjuntament quatre mocions. En primer lloc, l'Ajuntament es comprometrà a elaborar un cens de solars sense edificar i d’edificis ruïnosos al municipi amb l'objectiu que se'n pugui treure un ús públic. En el camp del patrimoni, també s'elaborarà un protocol de conservació i rehabilitació de les masies santcugatenques.

 

La protecció del Bosc de Volpelleres, en el punt de mira per la construcció d'alguns equipaments educatius, també posarà d'acord a tots els grups amb una moció que va sorgiri inicialment de tota l'oposició i que el govern ha assumit.

 

Finalment, s'aprovarà una moció institucional per a la creació d’una Bústia Ètica de denúncia de la corrupció i males pràctiques públiques.Mocions del grup municipal


 

 

 

  • Moció conjunta del PDeCAT-Demòcrates i PSC per elaborar la Llei de transició energètica, que permeti a les energies renovables desenvolupar-se adequadament i atorgui al sector un marc normatiu transparent i equilibrat.

 

 

 

  • Moció del regidor no adscrit Dimitri Defranc sobre la millora i cura de la fauna acompanyant de Sant Cugat, el seu pool genètic i salut de l’entorn.

 Comentaris