Comencen les obres per adaptar l'entrada del camí de Can Borrell

Els treballs tenen un cost de 90 mil euros

FOTO: Cedida @pobresantcugat
Comencen les obres per adaptar l'entrada del camí de Can Borrell
Els treballs tenen un cost de 90 mil euros

FOTO: Cedida @pobresantcugat

Les obres per l'adequació del Forat d’en Bocàs, una de les principals portes d’entrada a Collserola des de Sant Cugat a l'entrada del camí de Can Borrell (accés des de la plaça del Rotary), ja han començat. 

 

Es tracta d’una actuació ambiental, paisatgística i funcional de tota aquesta zona, que forma part del tram inicial del camí de Sant Medir. Concretament, es col·locarà una llosa de formigó per facilitar el pas per la riera de vianants i ciclistes i s’instal·larà un punt d’informació i un lavabo adaptat.

 

Cal recordar que al Forat d’en Bocàs hi conflueixen dues rieres (la de Sant Cugat i la de Sant Medir) i dos camins. El fort pendent i la gran humitat de l’indret, així com les riuades que periòdicament circulen per les lleres quan hi ha pluges fortes, provoquen dificultats a l’hora de transitar pels camins. És per aquest motiu que es col·locarà una llosa de formigó que es perllongarà al pas de la doble riera i que es tornarà a enfilar fins a assolir el camí cap al Pi del Xandri. Complementari a aquesta llosa es col·locarà un gual discontinu que, tot deixant passar l’aigua, permetrà el pas còmode de vianants, ciclistes i vehicles de servei.

 

A la part superior del Forat d’en Bocàs (tocant a la plaça de Rotary) s’arranjarà una zona d’accés i és on es col·locarà un punt d’informació (quiosc prefabricat) per atendre i donar informació sobre el Parc Natural i Sant Cugat. En aquest punt també hi haurà un lavabo adaptat.

 

Finalment s’aprofitarà la intervenció per arranjar, mitjançant un petit moviment de terres, un tram de camí situat a uns 300 m de la plaça del Rotary i que, en períodes de pluges, es confon amb la riera, ja que ambdós estan situats a la mateixa cota, i s’hi generen fangs i bassals que dificulten el pas.

 

L’actuació suposa una inversió municipal de 90.000€ i forma part del projecte Vores dels pressupostos participatius. L’objectiu d’aquest projecte és millorar el contacte entre la ciutat i l’espai natural mitjançant la renaturalització dels espais de la vora per afavorir-ne el gaudi dels ciutadans. El Consorci del Parc ha realitzat el projecte d’obra a la zona del Forat d’en Bocàs.



Comentaris