contingut promocionat
Panta Rei

A la recerca de la felicitat

"No hi ha empresa humana que pugui presumir de tenir tants seguidors com aquella de la recerca de la felicitat i la satisfacció en la vida". Watson

Els hedonistes creien que la felicitat consistia en la satisfacció immediata dels desitjos, Els Epicuris van seguir aquesta línia però aconsellaven gaudir amb prudència i els estoics creien que la felicitat venia de la manca de dolor. Sòcrates, Plató i Aristòtil creien que la felicitat consistia en desenvolupar de manera harmònica unes capacitats i bens de les persones.
Durant tota la història s’han fet aproximacions al concepte de felicitat, però no ha estat fins mitjans del segle passat que no s’ha començat a estudiar de manera científica.


Actualment s’estudia la felicitat a universitats de tot el món. Podem dir que hi ha tres línies de recerca. Per una banda estudiem i analitzem les experiències positives de l’experiència humana com ara el benestar, la felicitat, la satisfacció. Per una altra banda estudiem les fortaleses psicològiques que ajuden a apropar-se a la felicitat. Finalment estudiem les organitzacions, famílies, empreses, escoles, barris feliços i positius.
Els estats emocionals positius tenen una amplia llista de efectes positius en nosaltres, en la nostra feina i en la gent que ens envolta. 

La ciència del benestar

El benestar emocional és un estat d'equilibri emocional en el qual la persona se sent satisfeta amb la seva vida. Aquesta satisfacció està relacionada amb la valoració que la persona fa del seu estat d'ànim

El benestar emocional depèn de les circumstàncies que ens envolten i de la interpretació que en fem d'aquestes circumstàncies. 

Els factors que influeixen són diferents per cada persona i cadascú ha de trobar allò que li ajudi en el seu equilibri personal.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem