contingut promocionat

De Mammalia

Així és com els infants descobreixen el món a través de joguines

Els més menuts de la casa inicien el seu descobriment sobre la vida a través d'experiències sensorials i les joguines són una eina clau

Les experiències sensorials són clau per definir la manera com els més menuts comencen a descobrir el món en la primera etapa de la infància. Per això és molt important tenir present tot allò relacionat amb el que els envolta, com per exemple les joguines, tot i que no només. De fet, sovint els crida més l'atenció la simple caixa que envolta la joguina que no pas la joguina en si. En aquest sentit és rellevant obrir mires i no enfocar-se en joguines que, tradicionalment, entenem adients per a la seva edat.
 

D'altra banda és clau per al seu desenvolupament que les joguines que els comprem els ajudin a construir el seu pensament. Per això cal comprar objectes que vagin més enllà de la simple diversió, i els faci pensar, sumar, restar, entendre, compartir, etc.
 

Les joguines han de tenir relació amb els àmbits del coneixement: les matemàtiques, l'art, la construcció narrativa, etc. Els jocs de llum també els generen molta curiositat i els poden despertar. Els materials són també importants. Les joguines de fusta, per exemple, els permeten manejar els objectes amb comoditat i seguretat. A més, els produeix una experiència sensorial el sol fet de jugar amb joguines de materials diferents, ja que experimenten diferents sensacions de tacte i comencen a entendre els materials que ens envolten.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem