Els 5 passos necessaris per fer vi

ESPAI PUBLICITARI. Fer vi és tot un art, un procés llarg en el temps que requereix de molta dedicació i atenció

Des dels temps més remots, el vi s’ha fet de manera artesana a partir dels raïms collits al camp. En les èpoques més antigues, era tradicional aixafar els grans de raïm amb els peus dins d‘un cubell. Ara el procés és el mateix però comptant amb maquinària, i es pot resumir en aquests 5 passos que es duen a terme a les bodegues.

  • Plantar i recollir el raïm. Amb la verema es cull tota la fuita a partir de la qual es farà el vi
  • Premsa: s’aboca tot el raïm a dins de les premsadores per extreure’n el suc. Segons la tipologia de vi que es vulgui fer, es treu o no la pell de cada gra.
  • Fermentació: es deixa reposar el raïm premsat amb la finalitat que reposin els sucres i es converteixin en vi
  • Maduració: en aquest moment, es deixa entrar una mica d’oxigen al vi i es deixa reposar de bótes de fusta
  • Filtrat i embotellament: el pas final és filtrar el vi i embotellar-lo per vendre’l o consumir-lo

Cal Caballu

Des del 1929, la família Castañé va començar a produir vi amb una premsa contínua. Va ser el 1968 que la botiga de grans per al bestiari es va convertir en un celler, el Cal Caballu. Actualment el celler manté la seva essència tradicional: atén de forma personalitzada, càlida i propera; venen vins, licors i caves a granel i embotellats.

Hi trobaràs tota mena de vins, per a tots els gustos i ocasions, tant a granel com embotellats. També tenen un assortiment de caves i licors i varis queviures.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem