La conservació d’aliments

A les Àrees de Tecnologia dels instituts es treballa la indústria alimentària

Es pot fer fruita en conserva amb tot tipus de fruita
La conservació d’aliments
A les Àrees de Tecnologia dels instituts es treballa la indústria alimentària

Es pot fer fruita en conserva amb tot tipus de fruita
La podem subdividir en indústries manipuladores, conserveres i transformadores. Dins la indústria conservera es tracten tots els mètodes de conservació dels aliments, tant els tractaments físics, on a l’aliment no se li afegeix cap producte natural o químic, com els tractaments químics. Un dels tallers que fem al nostre centre referit als aliments és l’elaboració de fruita en conserva. Amb aquesta pràctica s’aprenen les tècniques de conservació del buit, l’esterilització (tractaments físics) i l’almívar (tractament químic).

Podeu provar de fer-ho a casa amb qualsevol tipus de fruita, sempre millor que sigui una mica forta.
Aquí teniu la nostra recepta.

Ingredients i material:
pots de vidre reciclats, amb tanca de rosca curta (de melmelada, espàrrecs...), la mateixa quantitat de sucre que d’aigua (mesurar en tasses), fruita forta (peres, préssecs...).

Com fer-ho:
barrejar el sucre amb l’aigua i fer-ho bullir tres minuts (almívar). Pelar la fruita, tallar-la i posar-la al pot que quedi ben ple. Acabar d’omplir amb l’almívar procurant amb un ganivet que no quedin bombolles d’aire. Tapar ben tapat i bullir tots els pots, al bany Maria, uns 20’. Un cop fred, eixugar el vidre i etiquetar, no oblidant la data de fabricació. Al cap d’unes setmanes ja es pot consumir.

Anna Castellví
Professora de 2n d’ESO IES Angeleta Ferrer


Què té el numero 12 que ens agrada tant

Resulta que el 12 és un número ideal per comptar tot allò que no es pot partir pel mig (ous, persones, animals..). És el número que més vegades es pot dividir, i quan el multipliquem... per 2 dóna 24 (24 hores té un dia), per 5 dóna 60 (els segons que té un minut i els minuts que té una hora). D’antic, van observar que la climatologia i molts fenòmens de la natura es repetien de forma cíclica. En el temps que durava un cicle natural complert, la lluna donava 12 voltes a la Terra. Per això, fa 3.000 anys, van fer els primers calendaris, dividint l’any en 12 mesos lunars de 29 dies cada un.

Consulteu el nostre bloc


Ubicació