contingut promocionat
Garatge Ullés

Posa a punt el cotxe per les vacances

Si ets dels que agafa el cotxe durant les vacances, és recomanable que li facis una petita revisió abans de marxar

Els pneumàtis són una de les peces més importants en la seguretat del vehicle, però estan exposats a les variacions de temperatura de l’ambient i de la calçada, per això, segons la climatologia i les necessitats dels usuaris existeixen diferents pneumàtics:

Pneumàtics d’estiu: s’utilitzen generalment en països amb climes càlids, però sempre que les temperatures no baixin dels 7º C, que és quan el seu rendiment es degrada. Estan fabricats amb un cautxú més dur per aconseguir major adherència i control, i adaptar-se a temperatures més elevades. Segons la legislació espanyola, la fondària mínima del seu dibuix ha de ser d’1,6 mil·límetres.

Pneumàtics d’hivern: estan recomanats per a temperatures inferiors als 7º C i milloren l’adherència en situacions extremes de pluja, gel o neu. Contenen un major percentatge de cautxú natural, més tou, per què no s’endureixin amb facilitat. Els dibuixos de les gomes són més pronunciats, sobrepassen els 5 mm.

Pneumàtics mixtos: són unes gomes intermitges que es poden utilitzar tot l’any, sempre que les temperatures no siguin extremes.

Pros i contres de les rodes d’estiu

Els pneumàtics d'estiu són ideals per portar-los de maig a octubre

Segons els fabricants, és recomanable comptar amb un joc diferents de pneumàtics per a cada estació de l’any. Es recomana portar rodes d’estiu entre els mesos de maig a octubre.

Les rodes específiques per a l’estiu, per exemple, tenen una superfície de rodament i un disseny dels seus perfils diferents, que els fan tenir una sèrie d’avantatges respecte a la resta de rodes durant els mesos més càlids, encara que també tenen inconvenients.

Els pneumàtics d’estiu tenen major superfície de contacte, per la qual cosa aporten major seguretat i redueixen el temps de frenada, tot i que poden perdre tracció o patinar en cas de pluja.

A més, redueixen el soroll i el consum, gràcies a una menor resistència al rodament.

Però, no tenen una bona adherència en climes freds, així que no són adequats per a gel i neu.

Recomanacions generals

• S’ha de comprovar que els dibuixos tinguin una fondària mínima d'1,6 mm per assegurar una bona adherència a la carretera i evitar el lliscament.

• És fonamental portar als pneumàtics la pressió d’aire adequada. Si estan baixos, augmenta el consum. Si estan massa inflats això afecta a l’estabilitat del cotxe. Així que és recomanable comprovar la pressió cada dues setmanes per reduir la resistència al fregament i assegurar un consum reduït de combustible, així com una conducció respectuosa amb el medi ambient.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem