Conesa: "Les conseqüències ambientals no són assumibles per la població"

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha mostrat el seu total rebuig a omplir la pedrera Berta amb bales d'ecoparc. L'Ajuntament, l'EMD de Valldoreix i el consistori del Papiol presentaran al·legacions al projecte de convertir-la en un abocador

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat i vicepresidenta de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). FOTO: Artur Ribera Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat i vicepresidenta de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). FOTO: Artur Ribera
La possibilitat que la pedrera Berta es converteixi en un abocador ha rebut, aquest dimarts 21 de gener, un revés contundent per part de l'alcaldessa de Sant Cugat. Mercè Conesa ha mostrat el seu total rebuig a que la pedrera s'ompli de bales d'ecoparc, com defensa l'empresa concessionària, FCC. "Tenim molt clar que les conseqüències ambientals no són assumibles per la nostra població ni pel país", ha dit Conesa després del consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental, d'aquest dimarts al matí.

Conesa ha explicat que actualment la pedrera té una autorització per part de l'Ajuntament de Sant Cugat de reomplir-se amb materials inerts, és a dir, que no reaccionen químicament, com ara terres i runes. La problemàtica arriba quan hi ha una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que contempla la possibilitat que la pedrera es reompli amb bales d'ecoparc i el reconeixement per part de la Generalitat d'assimilar les bales com a materials inerts.

En aquest sentit Conesa ha expressat que "no hi podem estar d'acord en cap cas i per tant hem anar al Contenciós Administratiu", per rebutjar la reomplerta amb bales d'ecoparc.

L'alcaldessa ha manifestat el seu comprimís per defensar la pedrera Berta per evitar que passi com amb la pedrera Helena, que s'ha reomplert de bales d'ecoparc. "Les bales d'ecoparc en cap cas poden tenir el tractament de material inert i no és el mateix", ha afegit.

Segons Conesa omplir-la amb aquestes bales tindria conseqüències inassumibles pels ciutadans perquè es tracta d'un tipus de sòl "molt complexe i genera filtracions" i perquè "a sota hi ha un dels aqüífers més importants i temem per la seva contaminació". Està previst que l'Ajuntament de Sant Cugat, l'EMD de Valldoreix i El Papiol presentin al·legacions per rebutjar el projecte.

 
Comentaris

Destaquem