279.000 euros per la rehabilitació de Can Monmany

L’històric edifici de Can Monmany és una de les estructures monumentals catalanes beneficiades pel programa de subvencions de la Diputació de Barcelona

L'EMD de Valldoreix destinarà 279.000 euros a la rehabilitació de la masia de Can Monmany, un dels edificis més importants i característics de Valldoreix. D'aquests, 155.000 euros provindran de la Diputació de Barcelona, en el marc d'un programa per protegir el patrimoni arquitectònic i cultural a través d’obres de restauració i rehabilitació d’edificis i jaciments arqueològics.

L'objectiu dels treballs serà rehabilitar les cobertes de les naus de l’antic celler i els seus elements estructurals més importants d'aquesta masia que data del segle XVI.

Més info: Can Montmany, la masia més important de Valldoreix

Un dels racons de la masia de Can Monmany FOTO: Artur Ribera

Un dels racons de la masia de Can Monmany FOTO: Artur Ribera

L’estructura actual de l’edificació rural ha viscut diverses ampliacions i reconstruccions des de que l’edifici es va alçar al segle XVI, com per exemple la construcció de les cases dels treballadors, la reforma del portal o l’adequació de la casa pairal. Tot i que l’estat general actual de la masia és "satisfactòria" segons l'EMD de Valldoreix, el pas dels anys ha fet que alguns dels elements estructurals de la nau de l’antic celler necessitin rehabilitació i manteniment. És per això que els treballs d’adequació substituiran i repararan els elements que han patit major degradació a causa del pas del temps i reforçaran l’estructura de l’edifici.

Les accions previstes al pla recullen el desmuntatge i substitució de les peces malmeses, la reparació d’objectes desgastats i la col·locació de nous elements que pretenen millorar la solidesa de l’estructura. Entre d’altres actuacions, l’equip tècnic desmuntarà la coberta del celler i crearà una estructura perimetral amb bigues d’acer per fer més sòlida la coberta.

A més, el projecte té previst el muntatge d’un nou aïllament tèrmic, la col·locació d’un baixant per la recollida d’aigües i la formació d’una vorera de formigó al terra de la façana sud.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem