'Barcelona', de Pere Riera, arriba a Sant Cugat

L'obra teatral protagonitzada per la santcugatenca Emma Vilarasau es representa aquest cap de setmana al Teatre-Auditori en dues funcions

La reconeguda obra teatral Barcelona, dirigida per Pere Riera, i amb la santcugatenca Emma Vilarasau com a protagonista, arriba aquest cap de setmana a la sala del Teatre-Auditori de Sant Cugat. La producció del Teatre Nacional de Catalunya es representarà el dissabte, 18 de gener, a les 21 hores, i el diumenge 19, a les 18 hores.

Un espectacle, de tres hores i quinze minuts de durada, amb intermedi, que li ha merescut a la santcugatenca el Premi Butaca 2013 a la millor actriu. Una obra que en els mateixos premis va rebre el guardó a la millor il·luminació (David Bofarull) i a la millor composició musical (Òscar Roig).

Sinopsi
La Núria i l’Elena són dues dones amb comptes pendents; dues amigues separades per l’amor d’un home i el destí d’una pàtria. Dues dones atretes sense remei per l’encís d’una ciutat prodigiosa; una ciutat rosa de foc, blava i vermella. El seu retrobament, la darrera batalla entre totes dues, tindrà lloc en una Barcelona que respira, malgrat tot, les cendres d’una època daurada. Totes dues hauran de posar en solfa allò que les apropa i allò que les separa, amb el ressò d’una guerra estúpida i sagnant com a teló de fons.

En paraules del seu autor i director, Pere Riera, Barcelona és "un acte d'amor. D'amor a una època, a una gent, a una ciutat prodigiosa". L'acció de l'obra transcorre a la Barcelona de 1938, en plena Guerra Civil, quan la ciutat és víctima dels bombardeigs de l'aviació nazi i feixista, amb el balanç devastador de més de 2.500 víctimes. En aquest context es retroben la Núria i l'Elena, dues amigues separades per l'amor d'un home i pel destí d'una pàtria. Les actrius Emma Vilarasau i Míriam Iscla lliuren un apassionant duel interpretatiu, ple de moments inoblidables.

 
Comentaris

Destaquem