Bastoners: "Està bé que la cultura popular tingui un pes important per Sant Antoni”

Els Bastoners de Sant Cugat són els banderers de Sant Antoni aquest 2018, coincidint amb l'estrena de la Festa dels Foguerons

Què suposa ser banderers de Sant Antoni?

Per a la nostra entitat és un gran orgull que hagin pensat en nosaltres com a banderers de Sant Antoni d’aquest any, perquè tot just l’any passat vam celebrar els 25 anys de la colla. És una altra demostració que els Bastoners són una entitat coneguda a la ciutat i que les altres entitats senten que forma part de tot aquest conjunt de la cultura popular i tradicional.

En un any en què la cultura popular i tradicional pren protagonisme...

Creiem que és una molt bona idea que els banderers siguin entitats perquè són les que acaben donant vida al poble. El fet que el dia abans de la rua hi hagi una festa, aprofitant l’excusa de la festivitat de Sant Antoni, els Foguerons, està bé, perquè és bo que la cultura popular tingui un pes important.

Quina serà la participació dels Bastoners?

A banda de participar diumenge com a banderers, i dissabte de la festa, dimecres hem participat de la Missa i l’esmorzar, mantenint la tradició. Dissabte ballarem en diferents punts, i diumenge, després de la rua, els petits de l’escola faran una actuació.

Alguna curiositat?

Tota la colla acompanyarà la rua, i cap portarà picarols, pels cavalls. A més, els banderers aniran vestits de bastoners, no amb el vestit habitual.

Un dia especial!

Estem molt orgullosos de ser els primers que participem d’una forma tan activa en una festa que comença a la ciutat, la de dissabte. Com a bastoners, hem de dir que creiem que és una cosa que s’ha d’instaurar. És a dir, enguany som nosaltres i es fa, però l’any vinent, si és una entitat que no té una relació tan directíssima amb la cultura popular, estaria bé que la festa es mantingués així. Que sigui una festa que es consolidi per Sant Antoni. De la mateixa manera que es va fer el canvi de banderers de persones a entitats, estaria bé que aquest canvi es fes ja per sempre. Que més enllà de treure els cavalls de les hípiques al carrer, tingui un punt més de tradició que no pas de mostra.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem