El cinema d'animació i fantàstic centren les propostes del Sant Cugat Fantàstic

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror arriba a la tercera edició del 15 al 18 de juny

Fragment del cartell de la pel·lícula 'Verano rojo'
El cinema d'animació i fantàstic centren les propostes del Sant Cugat Fantàstic
El Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror arriba a la tercera edició del 15 al 18 de juny

Fragment del cartell de la pel·lícula 'Verano rojo'

Amb la première mundial de Verano rojo, l'òpera prima del director mallorquí Carles Jofre, s'inaugurarà la 3a edició del Sant Cugat Fantàstic, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Cugat, que se celebrarà del 15 al 18 de juny a Sant Cugat del Vallès. Una edició que s'ha presentat aquest 27 d'abril a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm a Barcelona, i que ha servit per conèixer les primeres pel·lícules confirmades.

 

Un festival que arriba a la seva tercera edició mantenint el format de quatre dies estrenat durant la passada edició, i que enguany tindrà com a protagonistes el cinema d'animació i el fantàstic, ja que el lema és l'animació al cinema.

 

Com cada any, el festival cinematogràfic se celebrarà entorn de Cinesa Sant Cugat, a l'avinguda del Pla del Vinyet. Les projeccions es faran al cinema, i les instal·lacions del Teatre-Auditori acolliran les diferents activitats paral·leles.

 

Pel que fa a les pel·lícules confirmades per al festival, a més de la inaugural Verano rojo, ja es coneix la que tancarà el cicle. Serà Pàtria, de Joan Frank Charansonnet (Catalunya).Fragment del cartell de 'Pàtria'
Fragment del cartell de 'Pàtria'

També estan confirmades les projeccions de Maniac Tales (Denise Castro, Enrique García, Abdelatif Hwidar, Kike Mesa, Rodrigo Sancho); Monster Hunt (Raman Hui) i El ataúd de cristal (Haritz Zubillaga).

 

Pel que fa als curtmetratges, la proposta que acompanyarà Verano rojo a la inauguració serà Hoy me ha pasado algo muy bestia (Ivan Mulero). També es podran veure dues propostes d'animació catalanes. Darrell un film d'animació en 3D que va ser nominat al Goya i va guanyar el premi al Millor Curtmetratge Animat al Festival de Sitges, i Cavalls morts un conte de guerra realitzant en stop-motion guanyador de la primera edició del Premis VOC.

 

També han confirmat que Gentleman de Joaquim Bundó i Esteve Rovira, Wolves d'Àlvaro Rodríguez, Fe, de l'escriptor i guionista Juan de Dios Garduño i el curt japonès Wolf of vengeance optaran al premi Òmnium al Millor Curt.Pel que fa al pòster oficial del Festival, enguany és obra de l'artista MoCaro, dibuixant i il·lustrador que ha realitzat recentment les imatges de pel·lícules de gènere com Star Trek: Beyond, Chappie, o Ninja Turtles: fora de les ombres, entre d'altres.

 

 

El Festival Sant Cugat Fantàstic compta amb el suport d'Estrella Damm, patrocinador principal de l'esdeveniment, la col·laboració d'institucions públiques com l'Ajuntament de Sant Cugat i el Teatre-Auditori i el compromís d'empreses com Cinesa i HP, entre d'altres.Comentaris