Compte enrere per la celebració del Carnaval a Sant Cugat

La festa s'estendrà del 28 de febrer al 6 de març amb propostes per a totes les edats

Compte enrere perquè la rauxa i la disbauxa prenguin els carrers de Sant Cugat del Vallès amb la celebració del Carnaval. Una festa que un any més adoptarà el format de les últimes edicions estenent-se durant tot el cicle de Carnaval, és a dir, de Dijous Gras a Dimecres de Cendra.

D'aquesta manera, la festa arrencarà el 28 de febrer a les 19.15 hores amb la presentació del programa de Carnaval a la plaça de Sant Pere, seguit del Ball dels Estirats i la Crida del Gall. Una activitat que comptarà enguany amb una novetat: l'acompanyament de Músics Populars. Un conjunt de músics que, voluntàriament, han après la música pensada per a l'ocasió i la tocaran durant la cercavila.

Més info: La Comissió de Carnaval busca percussionistes i grallers per la Crida del Gall

Serà a les 19.40 hores quan el Gall baixarà del cimbori i s'adreçarà en processó fins a l'Ajuntament on prendrà el poder de la ciutat i pronunciarà el pregó de Carnaval, que finalitzarà amb botifarra d'ou i cava per a tothom.

L'activitat es reprendrà divendres a les 20 hores amb el Cercatasques, que enguany tindrà els dibuixos animats com a temàtica. Els tiquets per participar-hi ja es poden adquirir per 15 euros (o 18 a taquilla), i inclouen 1 aperitiu, 6 cerveses, entrepà, pica-pica i entrada a la Ballaruca. Aquesta començarà a mitjanit, i també s'hi podrà accedir amb entrada, encara que no s'hagi participat del Cercatasques. També divendres se celebrarà la Nit Carnaval, en el marc de les Nits d'electrònica organitzades per L'Oficina Jove, i pensada per a joves entre 13 i 16 anys.

Més info: El Carnaval de Sant Cugat ja té cartell

 

Ball de Velles i Ball de Gitanes a la plaça d’Octavià. FOTO: Lali Puig

Ball de Velles i Ball de Gitanes a la plaça d’Octavià. FOTO: Lali Puig

Els plats forts de la festa

Dissabte, 2 de març, arribarà el plat fort de la celebració de Carnaval a Sant Cugat. A les 11 hores arrencaran les quatre cercaviles de Gitanes des de diferents places de la ciutat. Unes cercaviles que confluiran a les 13 hores a la plaça d'Octavià on, després del Ball de Velles, se celebrarà el tradicional Ball de Gitanes, que finalitzarà amb el brou de Carnaval.

Ja a la tarda, les comparses estan convocades a les 18.30 hores a la plaça d'en Coll, punt des d'on començarà la rua de comparses d'adults mitja hora més tard. Per participar-hi, cal inscripció prèvia. A les 20 hores les comparses pujaran a l'escenari de la plaça d'Octavià, i en finalitzar es lliuraran els premis. La nit acabarà amb el ball de nit a la Carpa de Carnaval al parc de Ramon Barnils.

Més info: Obertes les inscripcions per participar en el Concurs de Comparses de Carnaval

 

Carnaval infantil a Sant Cugat. FOTO: Lali Puig

Carnaval infantil a Sant Cugat. FOTO: Lali Puig

Els més petits, diumenge

un any més, els més petits són els protagonistes de diumenge de Carnaval. Enguany, però, per la coincidència amb Sant Medir, les activitats es traslladen a la tarda. D'aquesta manera, el Carnaval Infantil arrencarà a les 16 hores, quan s'han convocat les comparses infantils a la plaça de Barcelona. Des d'aquest punt, a les 16.30 hores, arrencarà la rua de comparses de Carnaval Infantil que finalitzarà a les 17.30 hores a la plaça d'Octavià, on es farà el Pregonet de Carnaval, el Ball de Gitanetes i el de Giovenetes.

El fi de festa el posarà l'entrega de premis, la xocolatada i l'animació infantil amb La Portàtil FM.

Més info: El Carnaval Infantil, aquest any, canvia d'horari

 

Carnaval a Sant Cugat.  FOTO: Lali Puig

Carnaval a Sant Cugat. FOTO: Lali Puig



Fi de festa

La fi del Carnaval de Sant Cugat serà Dimecres de Cendra, dia 6 de març. A les 19 hores començarà la processó d'enterrament des de la plaça de la Vila per acompanyar el Gall fins al Monestir perquè torni al cimbori. Més tard, a les 20 hores, es farà el passi de fotos de Carnaval i la sardinada enllaunada al parc de Ramon Barnils. El Concert Coral de Dimecres de Cendra a les 21 hores tancarà la festa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem