Reubiquen l'actuació dels Gausacs a Londres per la situació política de Catalunya

Els santcugatencs actuen aquest dissabte, 14 d'octubre, amb la colla local, de la qual en són padrins

Els Castellers de Sant Cugat FOTO: Lali Àlvarez
Reubiquen l'actuació dels Gausacs a Londres per la situació política de Catalunya
Els santcugatencs actuen aquest dissabte, 14 d'octubre, amb la colla local, de la qual en són padrins

Els Castellers de Sant Cugat FOTO: Lali Àlvarez

L'actuació dels Castellers de Sant Cugat d'aquest dissabte, 14 d'octubre, a Londres, ha canviat d'ubicació després que els propietaris de l'espai on s'havia de celebrar la diada comuniquessin a les colles participants que preferien que no es fes l'actuació atesa la situació política que s'està vivint a Catalunya.

 

L'actuació estava prevista en unes instal·lacions privades pròximes a Old Spitalfields Market, una zona turística al centre de la ciutat. "Ens van comunicar que preferien que no anéssim allà. És un lloc privat, i tenint en compte el que havia passat l'1 d'octubre aquí, i les actituds de violència que havia tingut la Policia Nacional i Guàrdia Civil, ens suggerien que canviéssim de lloc per evitar que es pensessin que en aquell mercat hi havia cert posicionament a favor o en contra del procés català", ha explicat Gemma Aristoy, presidenta dels Gausacs.

 

"A Londres no hi ha llocs públics on celebrar aquest tipus d'esdeveniments, i el lloc on estava previst s'havien fet altres actuacions sense cap problema. Però ara han preferit que no", explica. Amb tot, l'actuació s'ha pogut reubicar en un altre espai de la ciutat. Serà al Lordship Recreation Ground, als afores de Londres, aquest dissabte, a les 12.30 hores.

 

"Logísticament ha estat un mal de cap. Feia mesos que l'equip ho tenia tot coordinat, i ha estat un petit mal de cap el canvi, sobretot per l'equip que organitzava el missatge. Com a junta patíem, perquè venir amb la colla fins aquí i no poder fer l'actuació, que és el que ens uneix amb els Castellers de Londres, ens quedava coix", afirma Aristoy.

 

Pel que fa al motiu del canvi d'ubicació, Aristoy ha afirmat que "valorar-ho és molt difícil si no vius aquí". En aquest sentit, ha explicat que "no sé ben bé que els va arribar, però entenc perfectament que els facin por aquestes imatges. Perquè realment eren esgarrifants. I si ens van espantar a nosaltres, doncs imagina la gent de fora que no ha arribat tot al 100%".

 

"Entenc que pugui haver aquest posicionament de dir "estalviem-nos mal de caps". Ja està tot resolt, tothom molt content d'estar aquí, i de poder fer una actuació d'apadrinament amb la colla de Londres, i a gaudir-ho", afegeix.

 

Fins a Londres s'han desplaçat 180 Castellers de Sant Cugat, comptant la canalla i acompanyants, i està previst que es vegi el 4 de 8 durant l'actuació d'aquest dissabte.Comentaris
Mariange fa 5 mesos
Visto las imágenes que se dieron, es normal el cambio de ubicación. Son de posguerra. Daban golpes sin compasión, y sin mirar el colectivo. Fuerzas represivas.