El col·lectiu Elseullibre crea un web per informar sobre tots els llibres en català

El web 'www.elseullibre.cat' recollirà tots els llibres nous en català i permetrà que els usuaris enviïn els seus interessos per recomanar-los-hi nous exemplars

El col·lectiu Elseullibre, format per voluntaris dedicats a la literatura en català, ha presentat un nou web que servirà com a catàleg de tots els llibres de nova creació escrits en català. L'adreça a internet ha sigut presentada aquest dimecres 18 d'abril a la seu del Club Muntanyenc de Sant Cugat, on s'ha obert al públic i se n'ha explicat el funcionament.


El web 'www.elseullibre.cat', que ja està en funcionament, començarà la seva catalogació de llibres editats actualment en català aquest mateix mes d'abril i, excloent els llibres de text, glossarà els exemplars recollits en vuit categories segons la temàtica: "Literatura", "Educació", "Ciències Socials", "Història i Geografia", "Art", "Oci", "Països de parla catalana" i "Ciències".


La plataforma del col·lectiu dedicat al santcugatenc Jaume Aymà i Mayol, primer editor de llibres en català durant el franquisme, també oferirà la possibilitat de subscriure's per rebre periòdicament informació sobre els nous volums en parla catalana dels temes que interessin als usuaris. Josep Maria Aymà, santcugatenc fill de l'editor i membre del col·lectiu, ha explicat que "la idea de tirar endavant un projecte com aquest sorgeix de què molta gent no entra mai a les llibreries i no se n'assabenta dels nous llibres que han estat publicats".


D'altra banda, la missió del web, tal com ha indicat Aymà, és donar facilitats a els llibres que són "interessants per una minoria" i que no estan relacionats amb el món mediàtic. A més, ha explicat que "la quantitat de llibres que apareixen en català és prou mesurada com perquè nosaltres hi puguem treballar", recordant que Elseullibre està format només per voluntaris.


Amalia Roig, presidenta de la Secció de Cultura del Club Muntanyenc, ha destacat que "només el 28% dels llibres que es llegeixen a Catalunya es llegeixen en català, i no donem dades dels llibres que es llegeixen en català al País Valencià i les Illes Balears perquè serien massa minses". De fet, tal com ha indicat Roig, el web inclourà, en un primer moment, informació sobre els llibres escrits al territori de l'estat espanyol, però "després s'afegiran llibres editats a Andorra, l'Alguer i la Catalunya Nord".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem