El MACBA aterra a Sant Cugat amb una exposició carregada d'optimisme

El Centre d'Art Maristany acull aquesta exposició itinerant d'art contemporani que vol transmetre una perspectiva optimista persistent i apassionada

Part de la col·lecció del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) serà a Sant Cugat a través de l'exposició "Entusiasme. El repte i l'obstinació en la Col·lecció MACBA", que s'ha inaugurat el divendres 11 de gener al Centre d'Art Maristany, on s'hi estarà fins al 9 de març. "Per a nosaltres és un autèntic plaer portar aquesta col·lecció a Sant Cugat", ha explicat Ariadna Robert, cap de registre del MACBA, durant la inauguració.

Aquesta exposició itinerant del Programa d'Arts Visuals de l'Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona, organitzada en conveni amb el MACBA, i en col·laboració amb els municipis que l'acullen, és un projecte que aborda la contemporaneïtat des d'una perspectiva optimista, persistent i apassionada. "Moltes de les obres són de nivell internacional, però hem prioritzat poder mostrar aquestes peces al territori perquè l'objectiu és que la nostra gent conegui la nostra col·lecció", ha afirmat Ariadna Robert.

Una de les peces de l'exposició. FOTO: Bernat Millet

Una de les peces de l'exposició. FOTO: Bernat Millet

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Silvia Solanellas, ha valorat la presència de l'exposició a Sant Cugat: és un honor rebre una exposició d'un dels equipaments més importants del nostre país, com és el MACBA", ha iniciat la regidora, que, a més, ha explicat que "és un reconeixement a tota la tasca cultural que s'ha fet en els darrers anys a Sant Cugat.

"Entusiasme. El repte i l'obstinació en la Col·lecció MACBA", està formada per obres d'una 20a d'artistes, i hi haurà una sèrie d'activitats vinculades. "Tenim la voluntat d'incloure elements d'educació i de difusió", ha explicat en aquest sentit el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Oriol Lladó.

Després de la presentació, el comissari de l'exposició, David Armengol, ha acompanyat als primers visitants, que han pogut gaudir dels seus comentaris durant la visita per l'exposició.

Les activitats relacionades amb l'exposició

  • Tossudament entusiastes (adreçada a grups infantils).
  • Lectures entusiastes de la Col·lecció MACBA (adreçada a persones a partir de 16 anys).
  • Visites performatives (adreçades a grups de secundària).
  • Cossos que fan coses (adreçada a grups familiars).
  • Diferents conferències.
 
Comentaris

Destaquem