El Museu de Sant Cugat se suma a les Jornades Europees de Patrimoni

Hi ha tres activitats per conèixer el patrimoni santcugatenc

El Museu de Sant Cugat se suma aquest cap de setmana, dies 12, 13 i 14 d'octubre, a les Jornades Europees de Patrimoni. Es tracta d'una iniciativa que se celebra arreu del continent en què espais patrimonials obren les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer en profunditat el seu entorn i la seva història.

A Sant Cugat s'organitzen tres propostes, gratuïtes, per tal de donar a conèixer el patrimoni santcugatenc.

Aquest divendres 12 d'octubre, hi ha un itinerari guiat del Monestir de Sant Cugat a la Capella de Sant Domènec. Comença a les 12 hores al Museu del Monestir. Es tracta d'un itinerari urbà des del Monestir fins a la capella de Sant Domènec, seguint el primer tram de l’antic camí a Terrassa, el Camí dels Monjos. Amb aquesta ruta coneixereu la llegenda d’aquest antic camí, la capella i la història dels seus constructors – els Mates del carrer Sant Domènec. A més, s'explicaran els fets de la batalla de Sant Cugat (12 d’octubre de 1808, durant la Guerra del Francès). A càrrec de l'historiador Domènec Miquel.

Dissabte 13 d’octubre, hi ha l'activitat familiar 'Les olors de la Vinya', a les 11.30 hores al Celler Modernista. Es tracta d'un taller, en el qual els infants, mitjançant el sentit de l'olfacte, es traslladaran al Sant Cugat de vinyes i blat de principis del segle XX.

Diumenge 14 d’octubre, hi ha una visita guiada conduïda per persones afectades per TEA a les 11 hores al Museu del Monestir. Aquest projecte té com a principal objectiu el de posar en valor el patrimoni cultural mitjançant una nova mirada, tot trencant estigmes i prejudicis.

 
Comentaris

Destaquem