El pas de colònia a república de Cuba, en una exposició a Sant Cugat

'Cuba, de colònia a nova república (1898-2018)', és el títol d'aquesta exposició, que podrà visitar-se fins al 21 d'abril al Museu del Monestir

Qui ho desitgi pot conèixer i visualitzar la història dels últims 200 anys de Cuba, en els quals el país s'ha transformat de colònia espanyola a república, a través d'una exposició al Museu del Monestir. Aquesta exposició compta amb peces de diferents museus catalans, així com de la col·lecció de Joan Franquesa, i té com a objectiu donar a conèixer la realitat social, econòmica i política de l'illa sota el règim colonial i els canvis que va comportar l'establiment de la República de Cuba. "Quan vam veure la col·lecció de Joan Franquesa no vam dubtar ni un segon que això ho havíem de tirar endavant", ha explicat l'alcaldessa, Carmela Fortuny durant la inauguració de l'exposició.

Joan Franquesa i l'alcaldessa, Carmela Fortuny, en la presentació. FOTO: Bernat Millet

Joan Franquesa i l'alcaldessa, Carmela Fortuny, en la presentació. FOTO: Bernat Millet

D'altra banda, Joan Franquesa ha assenyalat que l'exposició vol centrar-se "en el que era la Cuba colonial, idíl·lica en el nostre imaginària, però molt dura i plena d'esclavisme". D'altra banda, ha explicat també el pas de colònia a república que va fer el país: "La major part del poble cubà demanava l'Estatut d'Autonomia, quan va ser refusat, van virar cap a l'independentisme", ha dit Franquesa.

Més info: Franquesa: "Volia posar llum a l'esclavatge, és una xacra de la humanitat"

D'entre les peces que es presentaran, cal destacar documents autògrafs del generalísimo Màximo Gómez o d'Antonio Cánovas del Castillo, tots dos personatges clau en el procés d'independència de Cuba.

El dimecres 28 de novembre a la tarda s'ha inaugurat l'exposició, que podrà visitar-se fins al 21 d'abril.

A banda de peces de Cuba, l'exposició compta amb l'estelada més antiga que es conserva.

Més info: L'estelada més antiga que es conserva és a Sant Cugat

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem