El santcugatenc J.R. Armadàs estrena 'Clandestí', la primera ficció sobre l'1 d'octubre

El curtmetratge té prevista la preestrena uns dies abans de l'1 d'octubre

Clandestí és el nom de la primera peça de ficció amb el referèndum sobre la independència de Catalunya com a rerefons. Un curtmetratge dirigit per Ivan Mulero i el santcugatenc Joan Ramon Armadàs va rodar-se de nit entre el 30 d'agost i el 5 de setembre a Sant Cugat el Vallès, Rubí i Cerdanyola.

El curtmetratge, protagonitzat per Joan Frank Charansonnet, Miquel Sitjar i Esther Nubiola, gira al voltant d'un intercanvi de mercaderia sensible que s'ha de fer de matinada, d'amagat de la policia i en indrets aïllat dels nuclis urbans. Una de les particularitats de Clandestí és la barreja d'imatges reals amb metratge de ficció. El tram final de la història, a més, mostrarà imatges inèdites de l'1 d'octubre enregistrades per Armadàs el dia del referèndum a la ciutat de Sant Cugat. Per augmentar el realisme del film, també s'ha comptat amb extres que van tenir un paer clau en el desenvolupament de la jornada electoral en aquest municipi i que han acceptat coprotagonitzar el curtmetratge al costat d'actors professionals.

Segons Joan Ramon Armadàs, autor també del guió, l'objectiu és mostrar la tensió dels personatges amb una estètica i un llenguatge propi del cinema negre. "Durant tota l'organització del referèndum de l'1 d'octubre moltes persones "normals" van protagonitzar, per voluntat pròpia, escenes pròpies d'una pel·lícula de suspens. Amb l'amenaça constant de la policia, van trobar-se al mig de situacions límit, molt angoixants, que hem volgut recollir al curt".

El curtmetratge té prevista la preestrena uns dies abans de l'1 d'octubre i passada aquesta data els responsables de la producció tenen la intenció que faci un ampli recorregut de festivals a escala nacional i internacional.

 
Comentaris

Destaquem