El santcugatenc Miquel Rossy presenta "La teva escola, una gran marca"

Miquel Rossy ha publicat la seva última obra on explica com aconseguir que una escola presenti una bona marca i reputació

El santcugatenc Miquel Rossy, dissenyador gràfic i filòleg català, ha publicat "La teva escola, una gran marca". L'argument principal del llibre és aconseguir que les escoles tinguin una bona marca i reputació. Tanmateix exposa preguntes que qualsevol directiu pot fer-se a l'hora de portar una escola, així com els temes principals que serviran per crear una gran institució. Tal com comenta Miquel Rossy "entendre l'escola com a marca ens ajuda a fer més clara la correspondència entre la nostra identitat, allò que som, i la manera com la comuniquem".

Rossy afegeix que "si bé és cert que l'educació ha anat canviant durant aquests darrers anys, les escoles no acaben de gestionar del tot bé la seva marca. Tinc la sensació que s'està millorant força en els darrers anys. La societat ens hi empeny. Cada cop veig més marques escolars amb un aire professional. Però encara queda molt camí per recórrer". 

A més, Rossy parla del tema de la comunicació, considerant que "per comunicar bé, un directiu escolar primer ha d'escoltar molt. És cert que és molt important. De fet, en el llibre la secció de comunicació m'ha sortit la part més extensa. No ho tenia previst inicialment. Però hi ha molts temes que hi he hagut de tractar, perquè afecten directament la reputació de la marca: el pla de comunicació, la comunicació interna, els rumors, les crisis, els canals impresos de comunicació, les xarxes socials, el perfil del director de comunicació".

En el vessant laboral, el santcugatenc combina dues feines amb l'escriptura. Rossy treballa a la Institució Familiar d'Educació i de diverses entitats vinculades al món educatiu, com ESSAE, PAPEL, Fundació COSO, Acció per l'Educació, Fundació Impuls, d'entre altres. També ha exercit com a docent de llengua i literatura catalana a Batxillerat i Secundària de 1988.

Imatge del llibre de Rossy

Més informació
 
Comentaris

Destaquem