El 'Sol de Justícia' de Sergi Barnils llueix a Gràcia

L'Església Evangèlica del barri barceloní va encarregar una obra a l'artista santcugatenc per presidir el culte de Nadal al centre religiós

L'artista santcugatenc Sergi Barnils ha realitzat un mural de 16 metres quadrats per a l'Església Evangèlica Baptista de Gràcia, al carrer de Verdi de Barcelona. Un mural que porta per nom “Sol de Justícia” i que representa el significat del Nadal per a l'artista.

L'obra neix a partir de l'encàrrec fer per Daniel Giralt-Miracles, del Consell d'Ancians de l'Església. Giralt-Miracle va demanar a Barnils que creés un mural que representés el que significa per a ell el Nadal, que ho fes sense renunciar en absolut al seu llenguatge plàstic i que ho fes fora dels tòpics.

El resultat, el “Sol de Justícia”, figura central del seu mural Malaquies 4, que ha esdevingut un nou símbol de Nadal. Barnils va crear una iconografia al voltant de les paraules del profeta Malaquies (Ml 4:2): “Però a vosaltres, els qui reverencieu el meu nom, s'alçarà el sol de justícia portant salvació”.

El mural amb el 'Sol de Justícia'. FOTO: cedida

El “sol de justícia” de què parla Llibre de Malaquies, l’últim dels profetes i l’autor de l’últim llibre de l’Antic Testament de la Bíblia hebrea, és un terrible al·legat contra la corrupció que envolta el temple de Jerusalem i un crit d’esperança per l’arribada del sol naixent que portarà la justícia al món.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem