Ferran Aisa publica ' El foc de Promeuteu'

L'escriptor santcugatenc recull els seus articles periodístics en el seu nou llibre

L'escriptor santcugatenc Ferran Aisa acaba de publicar el seu darrer llibre, El foc de Prometeu, amb pròleg de Xavier Díez, i editat per Lo Diable Gros (Tarragona, 2016). El llibre és un recull d'articles publicats entre 1980 i 2015.

Aisa va començar a publicar articles a la premsa a finals de 1976 en publicacions llibertàries, i als anys 80 va començar a participar en la coordinació o redacció de les publicacions El Vaixell Blanc, Quaderns de l'AEP, Enciclopèdic. Noticiari i altres butlletins bibliogràfics. També va col·laborar en la secció de cultura del Diario de Barcelona, mentre col·laborava en revistes llibertàries.

Des de l'any 2000, les seves col·laboracions arriben a diaris com l'Avui. També ha publicat a revistes com Directa o Papers del Museu d'Història de Catalunya, i en pàgines virtuals com Materials.

Com l'autor explica, "el recull d'articles El foc de Prometeu vibra amb l'esperit del mite grec que va retornar la torxa de foc als humans. La humanitat que pensa i lluita i que creu que és urgent i necessari construir un altre món ha de recollir el foc de Prometeu, la torxa de la utopia, i prosseguir el seu camí vers l'horitzó...".

Uns articles que ha dividit en sis apartats temàtics però sense seguir un estricte sentit cronològic. "La mostra triada són de temàtica variada però predominen els d'història social del nostre país, de la revolució espanyola de 1936, més concretament de l'autogestió i la cultura llibertària i apunts biogràfics dels principals teòrics de l'anarquisme i protagonistes històrics dels esdeveniments revolucionaris. També n'hi ha ressenyes de llibres i escrits d'opinió i de literaris. El foc de Prometeu és sobretot un recull d'articles destinats a continuar alimentant la flama de la revolució", clou Aisa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem