Gemma Freixas s'endinsa al cor del Sàhara amb 'Muso Kunda'

El nou llibre de la santcugatenca sortirà al mercat el pròxim 20 de març

La santcugatenca Gemma Freixas publica el 20 de març el seu nou llibre, Muso Kunda, la casa de les dones. Després de Malabo i les cendres, Freixas s'endinsa al cor del Sàhara per denunciar el salvatgisme camuflat de creença religiosa i per retre homenatge a totes les lluitadores per la llibertat de la meitat més vexada del gènere humà.

La Mariam és una jove de Mali que treballa a la biblioteca de l'Institut Ahmed Baba de Timbuctú. Està enamorada de la seva feina, sempre envoltada de llibres, i col·labora en un programa cultural de ràdio adreçat a les dones malianes que es diu Muso Kunda.

Un funest dia del 2012 els violents extremistes d'Ansar Dine es fan els amos de Timbuctú i la ciutat cau en un règim de terror enmig d'una cruenta guerra civil entre els salafistes i els independentistes tuaregs, i, alhora, les forces del govern de Bamako.

La imposició de la xaria farà que la vida de les dones de Timbuctú esdevingui un malson insuportable, però no totes estan disposades a deixar-se ultratjar, malgrat que el preu que calgui pagar sigui altíssim.

Portada del llibre

Gemma Freixas és llicenciada en filosofia i ha combinat feines de producció audiovisual amb el periodisme escrit. És autora dels llibres de narrativa Tanaka, un recorrido por la actual Myanmar (2003) i Djoliba, la curva del Níger en Mali (2009).

L'any 2013 va rebre el Premi Roc Boronat amb la novel·la Casino de Santa Isabel, i el 2015 publicava a Meteora Malabo i les cendres, una novel·la d'acció situada en la Guinea Equatorial actual. Amb Muso Kunda, la casa de les dones (2017), Gemma Freixas es consolida com la novel·lista catalana que més fidelment ens sap acostar a la realitat africana i als seus escenaris més captivadors.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem