Gitanes demostra un any més la seva força per Carnaval

El tradicional ball ha omplert la plaça d'Octavià de Sant Cugat del Vallès amb 328 balladors

Un any més, ho han tornat a fer. El Ball de Gitanes de Carnaval a Sant Cugat del Vallès ha fet aquest dissabte, 2 de març, que la plaça d'Octavià es tornés a quedar petita. Enguany han estat 328 els balladors, distribuïts en 41 quadres, els que han ballat el tradicional ball de Carnaval a la ciutat, demostrant un cop més que aquesta és una de les tradicions més arrelades de la ciutat.

Ball de Gitanes del Carnaval. Foto: Bernat Millet.

Des de la Comissió del Ball de Gitanes, Anna Mayol ha fet una valoració molt positiva de l'edició d'enguany, destacant que "els balladors tenen una resposta al·lucinant", fent valdre que "enguany s'ha comprovat; hi ha hagut un error de música però els balladors han seguit ballant, i, és més, hem fet el bis del final".

Arnau Marimon s'ha mostrat molt emocionat, sent el primer cop que veia el ball des de fora, mentre que Natxo Ferrer destacava que és "espectacular que la gent de Sant Cugat encara segueixi creient-se aquest ball; que la gent jove, gent gran, segueixi fent-s'ho seu, venint als assajos". "Surt això; al final la gent el vol, vol més, i tothom diu l'any que ve, més i millor. I és el que esperem", ha subratllat, fent una crida també a què més gent col·labori amb la Comissió.

Enguany, com a novetat, hi ha hagut quatre entrades a plaça, en contra de les dues que es feien fins ara, per agilitar aquest moment del ball. D'altra banda, en el moment de l'entrada de la menta per als balladors, s'ha reivindicat la llibertat dels presos polítics, igual com al final de l'acte, durant la foto de família, que s'ha fet entre crits de "no hi som tots".

Més info: El Ball de Gitanes reivindica "llibertat presos polítics" des de Sant Cugat

Ball de Gitanes de Carnaval 2019. FOTO: Bernat Millet

Ball de Gitanes de Carnaval 2019. FOTO: Bernat Millet



Matí de Gitanes.

El matí de dissabte de Carnaval a Sant Cugat del Vallès ha començat a les onze del matí quan han arrencat les quatre cercaviles de Gitanes que han recorregut la ciutat. Cap a les 12 hores han anat arribant a la plaça de Pep Ventura, on confluïen les quatre cercaviles, i on ja esperava el Gall de Carnaval per encapçalar la comitiva fins a la plaça d'Octavià.

El punt de trobada de les cercaviles era la plaça de Pep Ventura. FOTO: Bernat Millet

El punt de trobada de les cercaviles era la plaça de Pep Ventura. FOTO: Bernat Millet

Les Velles han estat les primeres a baixar pel Carrer Major. El Gall les seguia, i els més de 300 balladors, acompanyats per la música tancaven el seguici.

Un cop a plaça, el Ball de Velles ha estat el primer a sortir a la plaça. Enguany, la sentència de La Manada, així com el paper de la justícia a l'Estat espanyol i la reivindicació dels presos polítics han centrat la seva posada en escena.

Ball de Velles 2019. FOTO: Bernat Millet

Ball de Velles 2019. FOTO: Bernat Millet



Després del ball del Gall, les Gitanes han saltat a la plaça. Un Ball de Gitanes novament multitudinari que ha fet tremolar la plaça d'Octavià. En acabar, foto de família, i homenatge a la Comissió del Ball de Gitanes per la feina feta amb un regal per part dels balladors.

Gall de Carnaval al Ball de Gitanes. FOTO: Bernat Millet

Gall de Carnaval al Ball de Gitanes. FOTO: Bernat Millet


El Carnaval de Sant Cugat segueix a la tarda amb la rua de Comparses i el Ball de Nit. Diumenge serà el Carnaval Infantil, i ja dimecres es posarà punt final a la festa.

Més info: La rua de comparses pren el protagonisme en el Carnaval

 

Foto de família del Ball de Gitanes de Carnaval 2019. FOTO: Bernat Millet

Foto de família del Ball de Gitanes de Carnaval 2019. FOTO: Bernat Millet

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem