Griselda Ballester: "La música t'aporta molts valors com a persona"

Als seus 19 anys, Ballester està acabant el Grau Professional de Música a Sant Cugat

Griselda Ballester Tataret té 19 anys, i fa música des que tenia 4 anys, quan la van apuntar a una escola de Barcelona. Va començar a tocar el violoncel amb 5 anys, i quan la seva família es va traslladar a Sant Cugat, va seguir els seus estudis a l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, on va finalitzar el nivell elemental.

Ballester recorda perquè va començar a tocar el violoncel. "La meva mare em va posar les músiques del món de Jordi Savall. El que sona allí és una viola da gamba, i jo volia tocar allò. La meva mare em va apuntar a violoncel, que era el que més s'assemblava".

Actualment, està cursant el Grau Professional de Música, amb violoncel, que "si tot va bé, hauria d'acabar enguany", explica. Més enllà dels estudis reglats, Ballester va aprendre a tocar la gralla i la tarota amb els Castellers de Sant Cugat i, més tard, també va formar part dels Geganters.

Actualment, estudia al Conservatori FOTO: Artur Ribera

La música li agrada. "És complicat pensar per què m'agrada la música, perquè porto tota la vida fent-ho i al final t'adones que no has fet gaire cosa més que fer música", planteja. Però considera que "realment és una activitat amb la qual sempre pots aprendre". En aquest sentit, afirma que "és increïble l'univers que t'obre, tant tocar un instrument com aprendre sobre harmonies, història de la música... és un aprenentatge continu".

"Després de tants anys, t'adones que, com en qualsevol art, no qualsevol ho pot fer", afirma, explicant que "escoltar música és una cosa que m'agrada moltíssim. Després de tants anys, la gaudeixo més escoltant-la que moltes vegades participant-hi, perquè realment hi ha persones que fan coses espectaculars amb la música".

Griselda Ballester toca música clàssica, per formació, participants també de la Jove Orquestra de Sant Cugat. A més, canta en la coral del Conservatori. A l'hora d'escoltar música admet que "no tinc gaires manies", ja que "realment pots trobar músiques molt potents en molts estils diferents".

Pel que fa a la seva formació, Ballester ha decidit fer una pausa quan acabi el Grau Professional. "Al final, necessites tancar etapes a la vida, i és el que m'agradaria fer aquest any: tancar una etapa de la meva vida que he dedicat a la música", explica, afegint que "amb només 19 anys em queden tantes etapes". Una etapa de la qual n'està satisfeta. "Realment, he continuat perquè m'agrada molt la música. Necessitava arribar fins al final, malgrat que sigui tan complicat de vegades".

Fa música des de que tenia 4 anys. FOTO: Artur Ribera

De moment, no es planteja canviar d'instrument. "Hi va haver un moment que vaig pensar que potser podria aprendre a tocar el contrabaix, i una altra època que volia tocar el piano... hi ha molts instruments que realment m'agraden", explica. Amb tot, no ho farà. "Penso que llavors tornaria a caure en el mateix cercle en què seguiria estudiant música". Però no descarta tornar-hi en un futur.

Bàsicament perquè considera que "és un bon camí", ja que "t'aporta molts valors com a persona el fet de fer música". "No només la creativitat o la bellesa de l'art, sinó que fas moltes activitats en col·lectiu", descriu. "Estic segura que val la pena", afegeix, dient que "realment t'ha d'agradar i has d'estar disposat a fer l'esforç", sentencia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem