Homenatge santcugatenc a Joan Maragall

Coincidint amb el 100 anys de la mort de l'escriptor, Josep Maria Jaumà i Dolors Vilarasau ofereixen un espectacle dedicat al poeta català

Aquest dilluns s'estrena a Barcelona, a la casa on residia Joan Maragall, l'espectacle Maragall a casa; que es farà tots els dilluns i dimarts al vespre fins al desembre. Sota la direcció de la santcugatenca Dolors Vilarasau i de l'autor local Josep Maria Jaumà, se'ns presenta un muntatge basat en els versos, articles, discursos i cartes del poeta català. Per Jaumà, l'objectiu de l'espectacle és "comprovar una vegada més la vigència actual del seu pensament i de la seva actitud, enfrontats encara avui a obstacles potser més poderosos dels que li tocà viure", segons explica al web de Maragall a casa. "L’home Maragall i la seva obra continuen essent un referent literari, moral i cívic indispensable per a nosaltres, per al país", afegeix l'autor santcugatenc. Els dilluns, l'obra és a les 21 hores i els dimarts, a les 19.30 hores; al carrer Alfons XII de Barcelona, 79.

L'escenari de l'espectacle és la casa de Sant Gervasi on va residir Joan Maragall i això permet una "immersió en la figura humana i pública del poeta des del menjador de casa seva", explica Vilarasau en el mateix web. L'actor Jep Barceló, protagonista de l'espectacle, oferirà una actuació construïda amb els poemes i articles de Maragall, i a partir d’un ideari, encara avui molt actual: la relació Catalunya-Espanya. El seu pensament progressista i regeneracionista, el rebuig de la violència i la idea d’educar la burgesia en l’art i la bellesa també són aspectes del poeta que es veuran reflectits en l'espectacle.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem