Inaugurada oficialment la XXI Biennal d'Art Contemporani Català

La mostra del talent jove s'ha inaugurat amb la presència d'autoritats, tot i que ja fa uns dies que es pot visitar al Centre d'Art Maristany

La XXI Biennal d'Art Contemporani Català ja ha quedat inaugurada oficialment, tot i que fa dies (des del 6 de setembre) que ja pot visitar-se la mostra al Centre d'Art Maristany de Sant Cugat del Vallès. Els 11 artistes seleccionats pel jurat d'entre les 68 propostes presentades en aquesta edició exposen a la sala santcugatenca. Aquests són Guillem Arquer (Sant Fost de Capsentelles), Mariona Berenguer (Sant Cugat del Vallès), Irene Bou (Mataró), Adrià Gamero (Olot), Anna Ill (Vilanova i la Geltrú), Carles Llonch (Lleida), Joan Pallé (Badalona), Anna Pascó (Esplugues de Llobregat), Yurian Quintanas (Tona), Eduardo Ruiz (Barcelona) i Sebastián Ruiz (Montcada i Reixach).

Per tal de fer la inauguració oficial del certamen, el dijous 13 de setembre, l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha assistit al Centre d'Art Maristany, on també hi havia el fundador de la mostra, Josep Canals, Albert Mercader, representant del jurat i la directora d'Arts Visuals del Departament de Cultura de la Generalitat, Marta Gustà

Parlaments

El galerista Josep Casals ha estat el que ha obert el torn de paraula: "Sant Cugat i Catalunya són territoris amb un alt grau de creativitat", ha iniciat. "Intentem apropar els artistes al públic, també amb l'objectiu que puguin créixer en l'àmbit professional", ha afegit. De totes maneres, també ha volgut mostrar el seu descontentament amb alguns aspectes de l'edició d'enguany: "Sant Cugat és la ciutat més rica de Catalunya i la Biennal mereix una repercussió més gran que la que té", ha assenyalat en aquest sentit.

Posteriorment, el representant del jurat, Albert Mercader, ha explicat que ha estat una edició molt complicada per escollir els seleccionats: "La qualitat artística d'aquesta edició ha estat molt alta i això ens ha fet molt difícil la decisió", ha dit Mercader.

Després ha estat el torn de Marta Gustà, en representació del Departament de Cultura de la Generalitat. Gustach ha assegurat que "l'art jove necessita ajuda i la Biennal és una plataforma ideal".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha valorat el paper de la ciutat en relació a la mostra: "Aquesta mostra ens permet posar el nom de Sant Cugat més enllà de Sant Cugat", ha explicat. "La Biennal representa art emergent i, per tant, representa donar oportunitats a artistes que necessiten empenta. Des de l'administració local intentem donar aquesta empenta", ha afegit.

Orígens de la Biennal d'Art Contemporani Català

La Biennal d'Art Contemporani Català va néixer l'any 1997 de la mà de Josep Canals. Una biennal actualment organitzada per Canals-Galeria d'Art, juntament amb l'Ajuntament de Sant Cugat i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu d'estimular i de promoure la creativitat dels joves artistes visuals, posant especial atenció en els components d'innovació i experimentació.

La mostra es podrà visitar fins al 5 de novembre, i s'han organitzat diferents tertúlies per complementar-la. Unes tertúlies protagonitzades per Vicenç Altaió, Mercè Vila, Ricard Planas, Josep Bracons i Imma Pueyo que se celebraran en dijous.

Més info: Diferents tertúlies complementaran la Biennal d'Art Contemporani


 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem