Jaumà i Vilarasau homenatgen a Joan Maragall

Tots dos santcugatencs oferiran des de finals de setembre un espectacle dedicat al poeta català en el marc del I Congrés Internacional Joan Maragall

Del 27 al 30 de setembre se celebrarà el I Congrés Internacional Joan Maragall, organitzat per la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona o la Universitat Pompeu Fabra; i que coincideix amb els cent cinquanta anys del seu naixement(10 d’octubre de 1860) i cent de la seva mort (20 de desembre de 1911). La finalitat d’aquest congrés és afavorir l’intercanvi de coneixements entre els especialistes i els estudiosos que s’han apropat a Joan Maragall des de diferents vessants per reflexionar sobre el valor, la dimensió i el sentit de la seva obra, i contribuir així a situar la projecció de la seva figura en l’actualitat i de cara al futur.

En aquest marc, la directora teatral santcugatenca Dolors Vilarasau i l'autor Josep Maria Jaumà participaran en un espectacle que es representarà a una casa de Barcelona on va viure Maragall des de finals de setembre i fins el desembre. Sota la direcció de Vilarasau i amb el text de Jaumà, l'actor Jep Barceló oferirà una actuació construïda amb els poemes i articles de Maragall, i a partir d’un ideari, encara avui molt actual: la relació Catalunya-Espanya. El seu pensament progressista i regeneracionista, el rebuig de la violència i la idea d’educar la burgesia en l’art i la bellesa també són aspectes del poeta que es veuran reflexats en l'espectacle. La casa de Maragall fou cedida per la família a la Biblioteca de Catalunya com a casa-arxiu; allí es recull tota la documentació referida al poeta.

 
Comentaris

Destaquem