L'Escola d'Art i Disseny homenatja el vessant docent de Gemma Molera

Una exposició recull la tasca feta per la desapareguda artista al centre educatiu

L'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat del Vallès ret homenatge a l'artista Gemma Molera, qui va morir el 20 de gener de l'any 2018, en la seva faceta de docent del centre. Ho fa mitjançant una exposició que recull el seu treball al centre configurada a partir del material i les obres amb què l'artista treballava i feia servir com a exemples per ensenyar els alumnes.

Una mostra que porta per nom "Gemma Molera. Memòria Tangible. Tretze anys ensenyant a l'Escola" i que s'ha inaugurat aquest dijous, 31 de gener, comptant amb la presència de companys, alumnes, família i amics que no han volgut faltar a l'homenatge a qui han definit com a "artista amb molt d'ofici i gran esperit de mestratge", alhora que en destacaven, els mateixos alumnes, la seva capacitat per "despertar sensibilitats artístiques" amb "moltes capacitats", i els seus companys la definien com a "referent de vida i llibertat".

Familiars, amics, companys i alumnes han assistit a la inauguració de la mostra. FOTO: Bernat Millet

Familiars, amics, companys i alumnes han assistit a la inauguració de la mostra. FOTO: Bernat Millet

Marta Balaguer, qui va ser companya de feina de Molera, ha estat l'encarregada de configurar la mostra que es pot visitar fins al 28 de febrer, així com elaborar el catàleg que recull l'obra i la trajectòria vital de l'artista presenta a la mostra, i que es pot adquirir per 2 euros.

Pel que fa a la mostra, ha detallat que la idea va sorgir quan, en jubilar-se, va posar ordre al taller de gravat de l'escola, on hi havia el material de la Gemma, i és precisament amb aquest material amb el qual s'ha muntat l'exposició. "La Gemma, com a professora, era bastant ideal, en el sentit que era una artista molt completa, portant l'art a tots els aspectes de la vida. A més, tenia molt d'ofici. Una gran creadora i amb ofici, amb caràcter afable, que era capaç de transmetre tot el que aprenia", n'ha subratllat.

A l'exposició es poden veure gravats, obres sobre paper, gravats d'alumnes que li van dedicar així com serigrafies. Igualment, hi ha dues vitrines, una d'elles amb llibres d'artista fets amb els alumnes, i en l'altra, part del material que feia servir per explicar a les classes.

Algunes de les obres de Molera que es poden veure a l'exposició. FOTO: Bernat Millet

Algunes de les obres de Molera que es poden veure a l'exposició. FOTO: Bernat Millet

Gemma Molera es traslladava a viure a Sant Cugat amb la seva família l'any 2002, quan començà també a impartir classes a l'Escola d'Art i Disseny. Disposava de taller a Cerdanyola, on també feia cursos, i inicià el projecte Entretallers. Impartí classes també a Sabadell, així com a diferents centres educatius del Vallès. La seva tasca com a docent es va aturar l'any 2015 quan li van diagnosticar un càncer.

Una exposició que vol ser un homenatge a la seva faceta de docent.

 
Comentaris

Destaquem