La 5a Taula d'Escriptors posa de manifest el talent literari local

Fins a 50 autors santcugatencs han participat en la 5a edició de la Taula d'Escriptors

La 5a Taula d'Escriptors de Sant Cugat ha reunit aquest dissabte, 8 d'abril, 50 autors locals que han estrenat obra en l'últim any.

Obres per a petits i grans, llibres de fotografia, històries fantàstiques o novel·les, entre altres temàtiques, que omplen pàgines i pàgines i posen de manifest el talent literari local.

D'aquesta manera doncs, un any més, la plaça dels Quatre Cantons s'ha omplert de llibres, quan falten pocs dies per a la Diada de Sant Jordi.

L'acte ha comptat amb el patrocini d’AMAT i la col·laboració d’Òmnium Sant Cugat, l’Ajuntament de Sant Cugat i la llibreria Alexandria.

Mireu les millors imatges de la Taula d'Escriptors.

La taula d'Escriptors s'ha celebrat aquesta tarda FOTO: Lali Puig

Una iniciativa que agrada als autors locals

La 5a Taula d'Escriptors ha demostrat la consolidació de la cita aplegant més autors que mai. Una cita que, molts dels autors, han coincidit en valorar molt positivament.

L'escriptor Sergio Alejo ha presentat dos dels seus llibres d'una trilogia. 'Misiva de sangre' i 'El enemigo interior', una novel·la que relata el pas de la república romana a l'imperi romà. Alejo, que era la primera vegada que participava a la Taula, ha valorat molt positivament la iniciativa. "Ofereix la possibilitat que el lector pugui escollir i tingui una oferta visual bastant àmplia perquè triï el llibre que més li agrada".

Antinea Ravarotto, per la seva banda, ha arribat amb 'La història de la Valentina' adreçat a infants d'entre 4 i 7 anys. La història, inventada pel pare de Ravarotto fa molts anys, ha estat il·lustrada pel santcugatenc Miquel Resines. Ravarotto ha qualificat de "meravellós" l'oportunitat que brinda la Taula d'Escriptors als autors locals.

Ravarotto i Resines durant la cita  FOTO: Lali Puig

Un dels llibres que no ha faltat a la cita ha estat el dels '40 anys de la Festa de Tardor'. Una de les escriptores, Mercè Andrés, ha destacat que "em sembla molt bé que es conegui la feina que fan els escriptors locals".

L'escriptor i periodista Xavier Bosch ha portat la seva última novel·la. 'Nosaltres dos' explora els límits de l'amistat entre un home i una dona. Bosch ha destacat l'alt nombre d'escriptors locals. "Em sembla brutal i diu molt de la ciutat. Venim aquí perquè estem tranquils i trobem l'entorn ideal per a escriure". 

Xavier Bosch ha portat la seva última novela FOTO: Lali Puig

La Taula d'Escriptors ha comptat amb dos llibres escrits per mestres de centres educatius de Sant Cugat. 'La fiesta de la espuma', escrit per dues mestres del Turó de Can Mates i 'Me'n vaig a viure sol', escrit per tres mestres de l'IES Angeleta Ferrer. En aquest cas, Anna Castellví, coautora de 'Me'n vaig a viure sol' s'ha mostrat molt agraïda amb el TOT per l'organització d'aquesta cita.

Finalment, la tinent d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha destacat l'aposta d'aquesta iniciativa "per la cultura de la ciutat i pel talent local. Des de l'Ajuntament valorem molt positivament aquest pròleg de Sant Jordi".

La Taula d'Escriptors ha aplegat 50 autors FOTO: Lali Puig

Més informació
 
Comentaris

Destaquem