La Flama del Canigó tornarà a Sant Cugat per encendre la nit de Sant Joan

El símbol d'unitat dels Països Catalans arribarà a la ciutat el 23 de juny amb novetats

La Flama del Canigó tornarà un any més a Sant Cugat del Vallès la tarda del 23 de juny per encendre la nit de Sant Joan a la ciutat. Per dotzè any consecutiu, la ciutat rebrà el símbol d'unitat dels Països Catalans amb diferents activitats, entre elles, la revetlla popular a la plaça d'Octavià, estrenada fa dos anys, i que enguany serà amb música en directe d'orquestra.

A més d'aquesta novetat, destaca el fet que enguany la Flama entrarà a la ciutat seguint tres recorreguts, i no farà parada a la plaça de la Vila, sinó que tota l'activitat es concentrarà a la plaça d'Octavià.

La principal novetat, però, és l'estrena d'un nou fanalet per poder-se emportar la Flama a les llars per encendre les fogueres de Sant Joan. Un fanalet, dissenyat per Joan Sunyol (autor dels peveters estrenats l'any passat), que està pensat perquè sigui fàcil d'encendre, de transportar, i podrà ser guarnit pels infants durant el taller que se celebrarà el dia 22, a les 18.30 hores, a la plaça d'Octavià. Un taller on, com en la passada edició, s'explicarà quina és la història de la Flama del Canigó.

El fanalet santcugatenc, a més, ha estat adoptat per Òmnium Nacional, i serà el fanalet que reparteixi el foc a totes les llars dels Països Catalans.
 

Moment de la presentació del fanalet santcugatenc. FOTO: C. Caballé

"L'arribada de la Flama a Sant Cugat es pot fer gràcies a la col·laboració de moltes entitats de Sant Cugat", ha destacat Jaume Angerri, coordinador de l'activitat. D'aquesta manera, la Flama serà rebuda per la Unió Ciclista en diferents punts, com són l'avinguda de Cerdanyola, la plaça dels Quatre Cantons i la Plana de l'Hospital. Posteriorment, i acompanyats per diferents entitats, començaran tres recorreguts que confluiran a la plaça d'Octavià poc abans de les 20.30 hores.

Allí es farà la lectura del Manifest de la Flama, per encendre posteriorment la foguera mentre els assistents poden gaudir de vi i coca. En acabar, començarà el sopar de carmanyola, per al qual s'han previst 400 cadires, 200 de les quals ja estan reservades. La música la posarà l'orquestra La Loca Histeria.

L'activitat està organitzada per Òmnium Cultural amb el suport de l'Assemblea, els Diables, l'Entitat Sardanista, la Unió Ciclista, els Castellers, els Caparrots, Trabucaires, QBasket, el Sant Cugat FC i el Club Karate Sant Cugat.

L'acte de presentació s'ha celebrat al Claustre del Monestir aquest 13 de juny. Un acte durant el qual Carmela Fortuny, alcaldessa de Sant Cugat, ha destacat la participació i implicació de les diferents entitats per fer que "no sigui una rebuda de la Flama qualsevol, sinó molt treballada i especial". Igualment, ha fet valdre el fet que el nou fanalet té l'interior de color groc. "Hem de posar el color groc a tots els actes de ciutat per recordar que no podran estar amb nosaltres", ha remarcat, apuntant que per aquest motiu el programa de la Festa Major d'enguany, per exemple, té la portada d'aquest color.
 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?