La pel·lícula 'Framed' es roda a Sant Cugat

La Casa Jaumandreu és l'escenari on es desenvolupa l'òpera prima de Marc Martínez Jordán

Sant Cugat és l'escenari de la primera pel·lícula del director català Marc Martínez Jordán. Framed, produïda pel director santcugatenc Marc Carreté, qui també és el responsable del nou segell de terror Creatures of the Dark sota el qual es produeix la pel·lícula, s'està rodant a la ciutat des del 24 d'abril.

L'escenari escollit és la Casa Jaumandreu, antiga seu de la Policia Local, que durant tres setmanes ha canviat la seva fisonomia per esdevenir escenari de rodatge. També hi ha escenes exteriors que s'estan rodant a la zona posterior del Teatre-Auditori, i una escena que convertirà el hall de la sal santcugatenca en comissaria policial.

A més de l'escenari, Sant Cugat aporta a la pel·lícula quatre noms. Marc Carreté i JR Armadàs com a productors, l'actriu Lídia Casanova, i Jordi Dalmau, responsable de la banda sonora de la producció que s'espera estigui enllestida a la tardor.

Un projecte amb arrels santcugatenques

Armadàs, Casanova i Carreté durant la presentació del rodatge  FOTO: C. Caballé

Framed es va començar a gestar durant la celebració de la primera edició del festival Sant Cugat Fantàstic. "El Marc Martínez Jordán i jo vam tenir una xerrada durant el festival, i li vaig proposar engegar aquest projecte. Ens vam tirar a la piscina i aquí estem", explica Marc Carreté, productor de la pel·lícula.

"A partir d'una idea original seva amb la qual aprofundia en el tema de les xarxes socials, vam començar a escriure un guió, ell amb Jaume Cuspinera. Vam fer el teaser i el vam presentar al festival de Sitges de l'any passat amb molt bona acollida, vam buscar inversors i vam formar l'equip, i ara estem rodant", descriu Carreté.

Un rodatge que està sent molt intens, com afirma Carreté. "El rodatge va sobre el previst, és molt intens, perquè l'hem de rodar en tres setmanes, i de nit, però l'equip és molt jove i agosarat, estan treballant moltíssim, i ho agraeixo molt a tots, i estem remant tots per arribar a bon port, esperem d'aquí a la tardor, que esperem que pugui estar acabada", matisa el productor.

El fet d'escollir Sant Cugat com a escenari respon a diferents factors. "El fet de ser santcugatenc, que un dels productors estigui arrelat a la ciutat, com és el JR Armadàs, tenir complicitat amb el Teatre-Auditori i l'Ajuntament... i perquè a l'equip hi ha quatre santcugatencs: un dels productors, el JR, la Lídia Casanova que és una de les protagonistes, el Jordi Dalmau que és el compositor, i jo mateix que sóc el responsable del projecte i productor executiu", explica Carreté.

Lídia Casanova ha destacat l'oportunitat que suposa aquesta pel·lícula en la seva carrera. "És la primera oportunitat de participar en una pel·lícula, és molt bona per a mi, i més amb aquest equip que ha confiat en mi", explica, afegint que "és una experiència que no vull que acabi, perquè estic aprenent moltíssim".

Per la seva banda, Jordi Dalmau, qui ja ha treballat amb Marc Carreté en la seva última pel·lícula, ha explicat que "tinc la idea de la música que vull fer, però em falta veure les imatges i parlar amb el director per començar a treballar". En aquest sentit, apunta que "el director em va passar certes referències de música que sonaven cap als temes dels anys 80, i jo mesclant-ho amb alguna més moderna, li donarem una personalitat pròpia i original".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem