La Sala Rusiñol es trasllada a l’Empordà

El pintor Lluís Roura exposa la col•lecció ‘Les quatre estacions’ coincidint amb el 26è aniversari de la galeria santcugatenca

El pintor gironí Lluís Roura ha visitat aquest divendres, 4 de maig, la Sala Rusiñol per presentar una quinzena d’obres que lloen l’Empordà. Roura s’ha mostrat molt agraït davant d’una galeria plena de gom a gom. Aquesta obra, que es podrà visitar fins el 6 de juny, ha viatjat per llocs tan emblemàtics com Madrid o Sant Petersburg. L’artista ha destacat la relació especial que manté amb Sant Cugat, ja que a part d’haver participat en diferents concursos de pintura a la ciutat, va parlar del Monestir al programa de ràdio de Xavier Solà ‘Paleta de Pintor’. Roura ha acabat el seu parlament recitant un poema dedicat al Monestir de Sant Cugat que ha emocionat a tot l'auditori.

Un pintor de prestigi
El director de la galeria, Ignasi Cabanas, ha fet notar la seva satisfacció per tenir un artista, amb totes les lletres, a la galeria: “Aquest pintor no ha de morir mai, la seva obra ha de quedar per sempre”. El periodista i crític d'art, Josep M. Cadena, ha explicat als assistents que quan es miren els quadres de Lluís Roura sembla com si realment haguéssim estat a l’Empordà. “Ell ens ha ensenyat que la única manera de ser universal és ser català”, ha conclòs Josep Maria.

Lluís Roura ha contestat a les tradicionals preguntes del públic de la Sala Rusiñol amb molt d’entusiasme. Roura és gironí –però fill adoptiu empordanès com bé ha comentat Ignasi Cabanas– i ha explicat que el paisatge de l’Empordà el va empentar fins allà i el va estirar fins que s'hi va quedar. A més, el pintor ha explicat que el que més li agrada de la pintura és que l’espectador acabi de fer-se el quadre, és a dir, que ell sigui qui posi el punt d’imaginació final.

La mostra es pot visitar a la Sala Rusiñol fins al proper 6 de juny.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem