La santcugatenca Tate Cabré publica un llibre sobre el racionalisme

La publicació l'ha editat l'Ajuntament de Barcelona

La periodista santcugatenca Tate Cabré ha publicat el llibre Ruta del racionalisme de Barcelona. El GATPAC i l'arquitectura dels anys 30. Un llibre que presenta 68 edificis distribuïts en nou rutes per diferents zones de la capital catalana, com ara el Poble-sec o Ciutat Vella amb l'objectiu de divulgar el racionalisme a la ciutat.

El llibre, editat per l'Ajuntament de Barcelona, reivindica l'arquitectura moderna de la ciutat mitjançant aquests itineraris. Una guia pràctica per conèixer el llegat de l'arquitectura racionalista, centrada en el GATCPAC, i que inclou també obres d'altres arquitectes avantguardistes dels anys 1930, un període intens en la seva creativitat i en la recerca del progrés social, tallat en sec per la instauració del règim feixista el 1939.

La Ruta del Racionalisme inclou setanta edificis, incloent-hi els primers gratacels de la ciutat, rèpliques d'edificis icònics de l'època i singulars projectes en salut, educació o habitatge, revolucionaris a l'època i l'esperit dels quals continua vigent.

 
Comentaris

Destaquem