Eva Baltasar guanya el 14è premi de poesia amb ‘Animals d’hivern’

El premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater està dotat amb 7.250 euros

La poeta Eva Baltasar FOTO: Cedida
Eva Baltasar guanya el 14è premi de poesia amb ‘Animals d’hivern’
El premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater està dotat amb 7.250 euros

La poeta Eva Baltasar FOTO: Cedida

La poeta de Cardedeu Eva Baltasar ha guanyat el premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater amb l'obra Animals d'hivern. El guardó s'ha donat a conèixer aquest dimarts, 8 de març, a l’Hotel Neri de Barcelona.

 

El premi, organitzat per l’Ajuntament de Sant Cugat, Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, és un els més ben valorats del país amb una dotació econòmica de 7.250 euros i inclou també la publicació i la distribució de l’obra per part d’Edicions 62. El poeta també rep una escultura de Pep Codó.

 

Animals d’hivern es podrà trobar a les llibreries el dimecres 18 de maig i a Sant Cugat dos dies més tard, el 20 de maig. La presentació de la versió impresa es farà durant l'acte de lliurament dels premis del XVII concurs literari Gabriel Ferrater per a centres de secundària.La premiada


Eva Baltasar (Barcelona, 1978). Poeta i escriptora catalana.

 

Ha publicat set llibres de poemes, entre els quals destaquen Laia (Premi Miquel de Palol), Dotze treballs (Premi Benet Ribas), Medi aquàtic (Premi Màrius Torres) i Vida Limitada (Premi Miquel Àngel Riera).

 

La seva obra poètica oscil·la entre els gèneres filosòfic i confessional, amb una recreació constant d’una poètica lèsbica del cos.El premi


El Premi Gabriel Ferrater és una proposta de la Comissió ciutadana Gabriel Ferrater, la ciutat on el poeta va viure tota la seva vida adulta i on va crear gran part de la seva obra literària i la ciutat on va morir. El poeta està enterrat al Cementiri de Sant Cugat.

 

Els membres del jurat del 14è Premi de poesia a la memòria de Gabriel Ferrater són: Empar Moliné, Marc Romera, Xavier Folch, Jordi Cornudella i Marta Pessarrodona.

 

Les bases del 15è premi de poesia a la memòria de Gabriel Ferrater es donaran a conèixer a l’octubre.Comentaris