Lluís Calvo publica nou poemari

'Selvàtica' és el vintè llibre de poemes de l'escriptor santcugatenc

L'escriptor santcugatenc Lluís Calvo ha publicat el que és el seu vintè poemari. Un llibre que porta per títol Selvàtica i que té com a motiu central la idea de la selva, “concretament la selva tropical i la temperada”, explica.

Publicat per l'editorial mallorquina Lleonard Muntaner, el llibre s'inclou en la col·lecció La Fosca.

Selvàtica ha estat escrit entre Catalunya i Brasil. Com explica Calvo, “les selves del llibre són físiques i humanes al mateix temps”. I afegeix que “en el cas de la secció Selva temperada es fa un recorregut per les boscúries catalanes, connectar-les amb els trobadors, amb els bandolers i amb la idea de misteri que contenen”.

“Pel que fa a El bosc temperat és un element que caracteritza la cultura europea, sobretot a través dels seus aspectes més simbòlics”, explica l'autor. A més, hi ha secció titulada Selva de l'ànima, “en què els poemes fan referència a diverses espiritualitats”, i el llibre es clou amb La llum, la febre, “un poema llarg en què mite i esperit van de bracet, amb diverses referències religioses i amb un to força visionari”, descriu.

L'autor

Portada del nou llibre de Lluís Calvo. FOTO: Cedida

Lluís Calvo ha publicat, amb aquest, vint llibres de poesia, entre ells, Llegat rebel (2013) o Estiula (2011). També és assagista, i en aquest camp ha publicat Les interpretacions (2006) i Baules i llenguatges (2011).

A més, ha escrit nombrosos articles de crítica i anàlisi literària que han estat inclosos en diversos reculls, estudis col·lectius i revistes. Pel que fa a novel·les, n'ha publicat quatre. La darrera, L'endemà de tot (2014).

La seva obra poètica ha estat destacada amb diversos premis, com ara l'Amadeu Oller, el Miquel de Palol, el Ciutat de Palma, els Jocs Florals de Barcelona, l'Octubre – Vicent Andrés Estellés i el premi de la Crítica Serra d'Or.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem