Lluís Ribas repassa la seva evolució amb els quadres dels seus llibres

L'exposició es pot veure a l'Espai Lluís Ribas des d'aquest 8 de novembre

L'artista Lluís Ribas presenta aquest mes de novembre a l'espai artístic que porta el seu nom a Sant Cugat del Vallès una exposició on recull 14 quadres dels 14 llibres sobre la seva obra que ha publicat durant la seva trajectòria.

Una exposició, que porta per nom "Quadres de llibres" amb la qual es pot veure "una evolució de la meva manera d'entendre la pintura, tècnicament potser no tant, perquè jo he estat una persona que mai m'he preocupat de la tècnica, però sí una evolució del que es vol dir en el fons de la pintura", explica l'artista.

14 quadres escollits per diferents motius. Ja sigui perquè els havia guardat i era l'únic de què disposava de la col·lecció, com altres que han marcat una fita en la seva trajectòria. "N'hi ha que són emblemàtics, com el primer que vaig presentar a Nova York, que per mi em va marcar una fita important", aclareix, així com altres "que al seu darrere hi ha una història, i que per això me'l vaig quedar jo". En aquest sentit, explica que "hi ha quadres que feia anys que no veia, i em fa il·lusió perquè al darrere d'aquest quadre hi ha unes vivències".

L'exposició es pot veure a l'espai Lluís Ribas. FOTO: Bernat Millet

L'exposició es pot veure a l'espai Lluís Ribas. FOTO: Bernat Millet

L'exposició que ara presenta Lluís Ribas es podrà veure a la sala del carrer de Gorina durant el pròxim mes i mig. Mentrestant, l'artista ja treballa en el seu pròxim projecte. "Sempre he tocat el tema de la dona, pel respecte i admiració que sempre els he tingut", apunta. L'artista ha fet diferents exposicions amb la figura femenina com a protagonista, reivindicant el seu alliberament. Ara, però, preparà una exposició que, afirma, "marcarà".

"És una exposició feminista 100%, posant-me a l'altre costat de la barrera i veient els problemes que la dona té actualment", detalla. Això sí, explica que li passa una cosa que mai li havia passat. "Hi ha quadres que sé que quan els exposi, hi haurà problemes, fins i tot legals, i això em marca i em preocupa, perquè no vull fer-me autocensura", aclareix. En aquest sentit, apunta que "em sembla que diu poc del país i del moment que vivim; és una reflexió que fa anys la podia fer tranquil·lament, i ara em preocupa". Amb tot, assegura que "com a artista, evidentment com a persona no vull fer-ho, però com a artista menys, no em vull autocensurar; d'aquí a un any o any i mig, faré alguna cosa".

 
Comentaris

Destaquem