Roger Hodgson, l'ànima de Supertramp, actuarà a Sant Cugat, Madrid i Barcelona

El compositor d'èxits mundials com "Breakfast in America" tancarà la temporada del Teatre-Auditori Sant Cugat el 13 de juliol, després dels concerts de Madrid i Barcelona

Roger Hodgson actuarà a Sant Cugat el 13 de juliol. Foto: Cedida
Roger Hodgson, l'ànima de Supertramp, actuarà a Sant Cugat, Madrid i Barcelona
El compositor d'èxits mundials com "Breakfast in America" tancarà la temporada del Teatre-Auditori Sant Cugat el 13 de juliol, després dels concerts de Madrid i Barcelona

Roger Hodgson actuarà a Sant Cugat el 13 de juliol. Foto: Cedida

Roger Hodgson, als seus 67 anys, no ha deixat de cantar els èxits de Supertramp i les seves noves composicions, i continua de gira per tot el món unint fins a quatre generacions de públic als seus concerts.

 

Actuarà per primer cop al Teatre-Auditori Sant Cugat el dijous 13 de juliol d'aquest any. Les 920 localitats es posaran a la venda a les 11 h del matí del dimarts 4 d’abril a preus que van des del 96 € als 46 €.

 

L'11 de juliol farà un concert a Madrid i l'endemà actuarà al Festival Jardins de Pedralbes de Barcelona. El seu darrer concert a l'Estat espanyol d'aquesta nova gira europea serà l'11 d'agost a Cambrils (Tarragona).

 

Si l'any passat va ser la cantant Suzanne Vega qui va tancar la temporada del Teatre-Auditori Sant Cugat amb la primera edició del Festival Excepcional, aquest any serà l'excompositor de Supertramp qui protagonitzarà aquest concert internacional a l'escenari santcugatenc.

 

Per la tinenta d’alcalde de Cultura de Sant Cugat, Carmela Fortuny, “la bona temporada del Teatre-Auditori Sant Cugat bé mereix un tancament excepcional. Per segon any apostem des de l'Ajuntament per aquesta fórmula de festival internacional, i enguany comptarem amb l'actuació de l'ànima de Supertramp. El repertori del fundador i compositor de la majoria de cançons del mític grup de rock inclourà les cançons més emblemàtiques del grup així com temes propis de la seva carrera en solitari”.

 

Les converses iniciades fa prop de dos anys entre el Teatre-Auditori i els representants de Roger Hodgson han donat el seu fruit i Sant Cugat serà escenari d'un concert que difícilment es tornarà a repetir.Més de 60 milions de discos venuts


Roger Hodgson és un dels cantautors més reconeguts del nostre temps arreu del món. És l'autor de la música i la lletra de molts dels grans èxits del grup Supertramp com “Give a little bit”, “Dreamer”, “The Logical Song”, “Breakfast in America”, “It's raining again” o “School”.

 

Durant el temps que Roger Hodgson va formar part de Supertramp es van vendre més de 60 milions de discos convertint-se en un fenomen del rock internacional. L'àlbum Breakfast in America va aconseguir ser número u en països de tot el món i es va quedar al cim de les llistes durant un any complet, venent més de 20 milions de còpies i convertint-se en un dels àlbums més venuts de tots els temps.Autor d'èxits mundials amb 17 anys


Nascut al sud d'Anglaterra el 1950 Roger Hodgson va començar a escriure cançons amb 12 anys, va protagonitzar el seu primer concert amb cançons seves un any després i just en finalitzar la seva etapa escolar va gravar el seu primer disc Mr. Boyd. A l'edat de 17 anys escriuria cançons de la talla de “Breakfast in America”, "The logical song” o “Fool's Overture”.

 

Hodgson va conèixer a Rick Davies el 1969 i junts van crear el grup Daddy que poc després es convertiria Supertramp, formació que publicaria el seu primer disc el 1970.

 

De forma semblant a l'acord dut a terme entre John Lennon i Paul McCartney a The Beatles, la major part de les cançons de Supertramp van ser acreditades a Davies i Hodgson, independentment de qui fos el seu principal autor, si bé en la majoria dels casos el principal compositor va ser l'intèrpret de les cançons. Carrera en solitari


Dins de Supertramp, en el qual Hodgson romandria fins a la publicació de l'àlbum de 1982 Famous Last Words Roger Hodgson seria el principal compositor amb temes com "The Logical Song", "Dreamer", "Give a Little Bit", "Breakfast in America", "It's Raining Again", "Take the Long Way Home", "Your say Leave me Now" i "Fool's Overture".

 

L'any 1984 Hodgson va iniciar la seva carrera en solitari, i Supertramp, liderat per Rick Davies, va fer el seu camí. Des d'aleshores ambdues formacions han continuat fent concerts arreu del món i cantant els èxits de Supertramp, fins a finals del 2015, moment que Rick Davies va caure malalt de càncer i va suspendre la gira europea del mític grup pocs mesos abans d'actuar al Palau Sant Jordi de Barcelona.

 

Avui, les cançons de Supertramp són tan vigents o més com ho han estat els darrers 50 anys arreu del món. La gira 2017 de Roger Hodgson passa per una cinquantena de ciutats com Buenos Aires, Montevideo, Sao Paulo, Dublin, Londres, Amsterdam, París, Wuppertal, Madrid, Barcelona o Mònaco, després d'actuar l'any passat a una trentena d'escenaris dels Estats Units i Canadà.

 

Roger Hodgson actuarà a Sant Cugat tocant els teclats, la seva guitarra acústica (puntualment l’elèctrica) i el petit piano de cua. Estarà acompanyat amb només quatre músics, però és de justícia destacar que un d’ells, el canadenc Aaron MacDonald, és tan valuós com una banda completa perquè, a més de parlar una mica en català…, té la capacitat de tocar mitja família d’instruments de vent.Un home tranquil


Es deia, en el cim de la popularitat de Supertramp, que era el grup musical del món amb més vendes els membres del qual podien passejar pel carrer sense ésser reconeguts. El públic afortunat que podrà gaudir d'aquest concert, reconeixerà fàcilment Roger Hodgson seguint aquestes indicacions: un home amable i senzill que apareixerà a l'escenari amb un caminar pausat, amb un somriure innat, vestit probablement amb una de les seves populars armilles i que, abans d'abandonar l'escenari, també com qui passeja pel carrer, haurà fet feliç el seu fidel públic amb la seva música, i amb sentit de l'humor.Comentaris