Obre portes el Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil Contemporani

El nou espai, ubicat a Can Quitèria, estarà obert al públic a partir del 17 de març

El Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil Contemporani de Sant Cugat del Vallès obre les seves portes al públic aquest diumenge, dia 17 de març. Ubicat a la plaça de Can Quitèria, el nou centre té uns 500 m² expositius, amb l'objectiu de fer valdre l'Escola Catalana del Tapís i la figura de l'artista santcugatenc amb més reconeixement internacional, Josep Grau-Garriga.

L'acte d'obertura de portes del nou espai comptarà, de 10 a 12 hores, i cada 30 minuts, amb visites exprés d'introducció al centre. En el mateix horari, a l'exterior del centre, es farà un taller familiar de minitapís, a càrrec de Pou d'Art.

Serà a les 12 hores quan es farà la presentació de l'exposició "Cent anys de tapís a Sant Cugat", a càrrec de la comissària Pilar Parcerisas. Una mostra que recull una setantena d’obres d’art tèxtil i que està dividida en set àrees que expliquen la història del tapís: 1900-1920 Inicis del segle XX; 1920-1944 Tomàs Aymat i el Nou Centisme; Art Decó i racionalisme; 1955-1980 La renovació del Tapís i l’Escola catalana; 1957-1991 Josep Grau-Garriga i la creació d’un llenguatge; 1992-2011 Grau- Garriga a França i finalment; Art tèxtil contemporani. A més, l’exposició compta amb material gràfic i audiovisual on es podran conèixer els testimonis dels familiars de Grau-Garriga, Aymat, Samaranch i Pahissa, així com, imatges audiovisuals per entendre la confecció i creació dels tapissos.

Les peces més destacades que es presenten en aquesta mostra són: “La Verema” i “Diana caçadora” de Tomàs Aymat; “Temps tendre” i “La crosta” de Josep Grau-Garriga i “L’iris d’eau” de Jean Lurçat, artista que s’exposa per primera vegada en terres catalanes.

El Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani esdevindrà un equipament de referència únic a Catalunya i a l’estat espanyol i pretén assolir un reconeixement a nivell internacional. A més, altres objectius complementaris del centre ubicat a Cal Quitèria, són: la formació, la recerca, la creació i l’educació a l’entorn de l’art tèxtil contemporani. Per aquest motiu, també disposarà d’una programació d’activitats especial.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem