Òmnium anuncia els premiats del VIII Premi Pere Ferrer de narrativa històrica breu

Deu alumnes de secundària reben aquesta distinció d'entre un total de 95 textos presentats

Mireia Màrquez del Haro, guanyadora del Primer Premi del 1er cicle d'ESO. FOTO: Artur Ribera Mireia Màrquez del Haro, guanyadora del Primer Premi del 1er cicle d'ESO. FOTO: Artur Ribera
Òmnium Sant Cugat ha lliurat aquest dimarts al vespre tres primers premis i set accèssits del VIII Premi Pere Ferrer de narrativa històrica breu d'entre un total de 95 narracions presentades per alumnes de les escoles i instituts de secundària de Sant Cugat. L'acte ha tingut lloc al claustre del Monestir de Sant Cugat amb la presència d'unes 60 persones, entre alumnes, pares, autoritats i membres del jurat.

Els tres primers premis els han rebut Mireia Màrquez del Haro (1r cicle d'ESO), amb la narració Perill al monestir; Mireia Laplaza Arjona (2n cicle d'ESO), amb la narració Ulls innocents; i Chaimae Essousi El Hadj (Batxillerat), amb la narració La sagrada solitud.

Al 1r cicle d'ESO s'han lliurat dos accèssits a Adrià Tejedor Beneyto, per la seva narració La vida amb els musulmans, i a Oriol Borràs Benito, per Una vida inimaginable. Pel que fa al 2n cicle d'ESO s'ha fet entrega de tres accèssits a Griselda Ballester Tataret, per Bona tarda xicot; Laura Algueró Vadell, per Camí de la llibertat; i Xavier Palahí Calopa, per Jo hi vaig ser. A Batxillerat s'han lliurat dos accèssits més a Ariadna Puig Engel, per Silenci; i a José Alejandro Santamaría Rodríguez, per Extremunció.

Acte complet en un espai privilegiat
L'acte s'ha iniciat i s'ha tancat amb una petita actuació de l'Orquestrina Fusió, de l'Escola Fusió. Posteriorment, i també abans de finalitzar l'acte, cadascuna de les autoritats presents han dedicat unes paraules, principalment d'agraiment i felicitació als premiats. Maria Rosa Caballé, presidenta d'Òmnium Sant Cugat, ha dit primer que "els nostres alumnes, cada any que passa, són millors. Els textos són fantàstics". Ha assenyalat també que "si volem que els nostres alumnes coneguin millor el nostre país, la història els ajudarà".

 
Comentaris

Destaquem