Oriol Saltor retorna a la seva infantesa amb el disc 'Cristalls'

La proposta del músic de Sant Cugat es presenta en directe, amb el TOT, el 7 d'octubre al Celler Modernista

Oriol Saltor presenta aquest mes de setembre el disc Cristalls. El primer treball en solitari del músic santcugatencs es pot adquirir a les plataformes digitals des del 30 d'agost, i des d'aquest mateix dimecres, 7 de setembre, ja està disponible en format físic als establiments musicals.

Cristalls deu el seu nom a un dels temes del disc. "La vaig fer pensant en una persona molt especial per mi, i és la que pensava que havia de portar el títol, perquè m'identifica més en el moment en què estic vivint ara", aclareix Saltor.

Un disc que conté 12 cançons instrumentals interpretades amb guitarra clàssica, 8 de les quals són versions, i 4 peces que Saltor ha compost per aquest disc. El públic santcugatenc podrà descobrir-lo en directe el divendres, 7 d'octubre, a les 21.30 hores al Celler Modernista. Un concert organitzat pel TOT Sant Cugat en què el santcugatenc estarà acompanyat pels guitarristes Tono Blasi, Jordi Foraster i Jaume Saltor. L'entrada al concert, que compte amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat, serà de lliure accés.

"Serà una presentació en què sí que tocaré algun tema sol, però que vull que m'acompanyin. Perquè el que té un disc de guitarra sol és que el disc i el directe s'assemblen molt, no hi ha res més, no puc aportar gaires diferències. Llavors, mirarem d'oferir aquests temes i altres amb visions diferents, a dos, o tres guitarres", descriu l'artista.

Una vida lligada a la música

'Cristalls' és el primer disc en solitari d'Oriol Saltor  FOTO: Artur Ribera

Oriol Saltor, qui va ser integrant del grup santcugatenc La porta dels somnis, va començar el seu vincle amb la música a l'Orfeó Català, quan encara vivia a Barcelona (va venir a Sant Cugat amb 11 anys). "Als meus pares els agradava la música, i se n'escoltava a casa; la música estava allà", explica. No recorda exactament com va descobrir que li agradava la música, però sí de quan "vaig descobrir tot el que els meus pares no escoltaven, el rock, el hard rock, i és el que a mi em va enganxar per a tocar".

Per Saltor, la música és una part molt important de la seva vida, admet. "El fet d'escoltar música m'aporta felicitat, benestar", diu, admetent que no és "sectari" en temes musicals. "M'agraden moltes coses; cada moment té la seva música". D'altra banda, el fet de tocar li permet expressar-se. "Penso melodies que intento fer amb la guitarra, que és el meu instrument. És una manera d'expressar-me. Sóc pràctic", explica.

Primer disc en solitari

Saltor ha recuperat la guitarra clàssica  FOTO: Artur Ribera

Cristalls és la primera proposta en solitari d'Oriol Saltor. A més, la primera proposta amb guitarra clàssica. Un disc que, per al seu autor, "és com un retorn a la meva infantesa", explica Saltor. I és que, com aclareix, "jo sóc un guitarrista de rock. Vaig començar tocant rock quan tenia 15 o 16 anys, i fins al dia d'avui la meva carrera sempre ha sigut tocar pop, rock, country...". Amb tot, admet que "quan jo era petit, a casa meva, que s'escoltava molta música, la meva mare escoltava Paco de Lucía i Paco Ibáñez, i suposo que el fet d'escoltar la guitarra espanyola de petit, se'm va quedar".

És per això que "és com un retorn a la infantesa: agafar aquest so de la guitarra espanyola, que m'agrada i la tinc allà, però des de la meva perspectiva, que no sóc un guitarrista clàssic, i amb la meva manera de tocar la guitarra clàssica, que és diferent de la d'un clàssic o un flamenc", explica.

Una manera de tocar que ha suposat un repte per al músic. "Els guitarristes estan acostumats a tocar sols, però els guitarristes de rock no toquem mai sols. Ja, amb el que faig amb Saltors, som dos, i ja som pocs! L'exigència és molt gran tocant sol", admet Saltor. Amb tot, no es planteja que el nou disc suposi un gir radical en la seva trajectòria.

"No deixaré de tocar la guitarra elèctrica ni l'acústica. Amb l'acústica, amb Saltors, estem preparant un disc que gravarem entre finals d'any i principis del vinent. Seguiré tocant el que feia", explica. Però també admet que "m'agrada, m'hi he enganxat, i segur que continuaré també aquesta línia. No serà aparcar l'altra faceta, sinó combinar-ho".

Reptes

El disc es presenta en directe amb el TOT el 7 d'octubre  FOTO: Artur Ribera

El futur d'Oriol Saltor passa actualment per promocionar el disc Cristalls. "D'aquí a finals d'any estaré treballant tot el que pugui amb aquest disc, i preparant el de Saltors", explica. A més, compta amb altres projectes i reptes no musicals. "Sabeu que escric històries que em passen, al TOT i al Facebook, i tinc el projecte a veure si puc fer un llibre amb aquests relats. És la meva afició. M'agrada escriure. Quan tingui suficients escrits, i estigui satisfet amb el que he fet, ho intentaré", detalla.

Uns projectes i aficions que Saltor combina amb la docència. "És una feina maca, perquè ensenyar és maco", diu, explicant per què. "Veure que algú que no en sap, va aprenent, si vol aprendre, és maco". També per un mateix. "Repasses moltes coses", afirma, ja que "de vegades, els músics, estem en la dinàmica de treballar en projectes, i les bases estan com allà. Però són molt importants, perquè són la base del que després toques i fas. Amb els alumnes és una manera de recuperar. Quan has d'explicar alguna cosa, ho has de tenir molt clar, i de vegades els alumnes et fan ballar el cap, et fan que estiguis al dia amb l'instrument i la música".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem