Premsa Local cedeix més de 200.000 fotografies a l'Arxiu Municipal

La cessió del fons, que porta per nom 'Tomàs Grau-Premsa Local' i recull imatges des del 1985, s'ha fet gratuïtament i era un dels objectius del grup de comunicació per celebrar el seu 25è aniversari, que va ser el 2010

Premsa Local ha cedit a l’Ajuntament tot l’arxiu fotogràfic del grup de comunicació local que va des del 1985 al 2005 i que s'anirà ampliant a mesura que passin els anys. El fons, que porta per nom Tomàs Grau-Premsa Local i és el més nombrós que ha rebut mai el consistori, consta de 200.000 documents (entre imatges i negatius)  i ara la tasca de l'Arxiu Municipal serà fer-ne la selecció, classificació i digitalització. Per Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, aquest fons, que ha qualificat de "fonamental", és "la crònica d'un poble que ha esdevingut ciutat però que segueix sent un poble". "Aquest arxiu retrata els darrers 25 anys de la història de la nostra ciutat i esperem que la ciutat els aprofiti", destaca l'editor de Premsa Local, Ramon Grau.

Grau explica que posar-li el nom de Tomàs Grau al fons és “un reconeixement a qui va ser el promotor i la primera persona que va organitzar l’arxiu fotogràfic quan totes les fotos encara eren en paper”. Per Conesa, aquesta cessió “demostra la implicació de Premsa Local amb la ciutat i les ganes, entre tots, de construir ciutat”. En aquest sentit, l'alcaldessa ha anticipat que la col·laboració públicoprivada canviarà i que s'hauran de compartir moltes més coses.

Ara, la tasca de l'Arxiu Municipal serà la classificació i digitalització de les 200.000 imatges del fons amb l'objectiu final de posar-ho tot a l'abast dels santcugatencs d'aquí un temps. La cessió del fons "permetrà la seva digitalització i la conservació de tots els documents i alhora permetrà que molts ciutadans els puguin visualitzar i consultar de manera que podem obrir aquesta informació, que és una part important de la nostra memòria col·lectiva com a poble", apunta Mercè Conesa.

 
Comentaris

Destaquem