Puntí: "A l'estiu, l'activitat al Museu no es mor, continua"

Jordina Puntí és cap de servei d'Innovació Cultural, Patrimoni Històric i Turisme de l'Ajuntament de Sant Cugat

Què ofereix el Museu durant l'estiu?

El Museu de Sant Cugat ofereix activitats per a tots els públics. L'oferta més àmplia, i enguany arriba amb novetats, és d'activitats infantils. Si en total són una vintena de propostes, 13 d'elles són per a infants entre juliol i setembre. Tenim activitats de tot tipus.

Quines són les novetats?

Hi ha tallers de tota mena, i estrenem "Vine a fer el teu escut d'armes". També, buscant coses noves i atractives, tenim un joc de pistes al claustre. Els infants poden venir i anar descobrint el claustre a partir d'un joc de pistes. També tenim un taller especial de pintar amb vi, al Celler, i una altra activitat nova, l'Impro Claustre Kids! Expliquem el claustre a partir de les paraules que proposen els infants. És una prova pilot, però ens sembla molt divertit. Es tracta de buscar maneres diferents d'entrar a entendre el claustre i el patrimoni.

Però no totes les activitats són infantils...

Tenim diferents paquets de propostes per a un públic adult. D'una banda, tenim les visites del "Cercle de l'any". Un cicle on expliquem què passava a la vida monàstica a través dels moments més singulars i especials. Hem fet Tots Sants, Nadal i Setmana Santa, i ara ens toca els Sants de l'estiu (Sant Joan, Sant Pere i Sant Cugat), i El culte a la Mare de Déu, coincidint amb el dia de les Mare de Déu trobades. Són visites especialitzades per a persones que ja coneixen el Monestir i la seva història, per aprofundir en temes concrets. També hi ha el cicle "Passejant per la història", amb el qual es descobreixen racons i moments de la ciutat més enllà del patrimoni del Monestir, com va ser la visita als comerços, o la pròxima, al juliol, on farem un recorregut per la República i la Guerra Civil.

També propostes turístiques.

És el tercer paquet. Estem fent noves propostes, com "El Monestir més poderós del comtat de Barcelona", tots els dissabtes fins a l'octubre, que és una visita completa al Monestir. I les "Nits de llegendes al Monestir", també dissabtes al vespre.

I falten les propostes festives.

L'última setmana de juliol celebrarem la festivitat de Sant Cugat. El 25 fem una xerrada sobre el màrtir, el 26 la lectura d'El màrtir Cugat, i el 27 la celebració d'homenatge al màrtir.

Quin és el missatge que voleu transmetre aquest estiu?

Tothom pot venir al Monestir perquè hi ha moltes activitats, també durant l'estiu, perquè l'activitat no s'atura. Hi ha moltes maneres de descobrir el patrimoni.

 
Comentaris

Destaquem