Què opinen les llibreries sobre posar parades un dia abans de Sant Jordi?

La majoria de llibreries veuen amb bons ulls posar parades durant tot el cap de setmana, tot i que no esperen que serveixi per augmentar considerablement les vendes respecte els anys anteriors

Els llibreters de Sant Cugat que han posat parada a la Plaça d'Octavià tenen diverses opinions sobre la venda de llibres el dissabte 22 d'abril, a més del tradicional dia de Sant Jordi, el diumenge 23 d'abril. La majoria ho veuen amb bons ulls, però afirmen que aquesta prolongació no comportarà un augment de vendes significatiu respecte els altres anys. 

"Aquests dos dies de cap de setmana equivalen a un dia de Sant Jordi laborable", explica David Oliva, de la Llibreria Alexandria. Mentre que quan la celebració cau en dies laborables les vendes comencen a les vuit del matí, "aquest any la cosa no s'ha començat a moure fins a les 11", afegeix. "En el nostre cas, durant els dies previs a la celebració hem venut més llibres que altres anys. Serà millor que el Sant Jordi d'altres anys, segur". 

Altres encarregats de les llibreries, com és el cas de Pablo Giménez, d'El Celler dels Llibres, no veuen tan segur aquest augment de vendes. No obstant això, afirmen que podran "atendre millor a la gent, i serà més tranquil". Ferran Ballester, d'El Pati de Llibres, afegeix que "les vendes depenen també del temps, i sembla que aquest any ens acompanyarà". 

Però no totes les llibreries veuen de la mateixa manera la venda de llibres durant tot el cap de setmana. Helena Nogueira, de la Llibreria Paideia, explica que no veu "necessària" la venda de llibres durant els dos dies, i que "cal respectar el dia de Sant Jordi". "Veuria més positiu fer alguna cosa diferent relacionada amb els llibres un altre cap de setmana. Però que Sant Jordi sigui només un dia fa que sigui el que és". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem