Rudolf Häsler serà nomenat fill predilecte de Sant Cugat al setembre

Sant Cugat ret homenatge a l'artista local en l'any del 90è aniversari del seu naixement, amb una exposició al Claustre

L'artista Rudolf Häsler serà nomenat fill predilecte de Sant Cugat en un ple extraordinari que tindrà lloc el pròxim mes de setembre. Així ho ha anunciat la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, durant la presentació dels actes que organitzarà Sant Cugat per homenatjar a Häsler en el 90è aniversari del seu naixement. 

La primera cita tindrà lloc aquest dijous, 20 de juliol, quan s'inaugurarà l'exposició 'Rudolf Häsler. Homenatge en el 90è aniversari del seu naixement (1927-1999)'. La cita començarà a les 19.00 h i tindrà lloc al Claustre del Monestir.

L'exposició consta de tres parts. Una primera fase d'imatges situades al claustró, a l'entrada del Claustre. En aquesta es poden veure imatges de la primera fase de l'artista. Ja a la sala capitular hi ha 13 de les obres més importants de Häsler. Finalment, a la sala de conferències es projectarà un documental de la vida de l'artista. 

Durant l'exposició també es podran trobar dos llibres relacionats amb l'artista. D'una banda, 'Cuba, libertad y tesoro' escrit per Häsler i recentment publicat. De l'altra, 'Rudolf Häsler, un ciutadà del món'. 

Ja dissabte 22, continuarà l'homenatge a Rudolf Häsler amb un espectacle que anirà a càrrec de dos dels fills de Häsler, Ana i Alejandro. En aquest cas presentaran l'estrena mundial d'un recital de veu i piano amb projecció d'imatges i textos que enllacen a la perfecció els 'Poèmes pour Mi', d'Olivier Messiaen,  i les 'Canciones del Saber y el Sentir' que Falcón Sanabria va compondre i dedicar a Anna Häsler, provinents de la poesia de Rudol Häsler.

La cita tindrà lloc a les 22.00h al Claustre del Monestir i té un preu de 10 euros per persona. Les entrades es poden comprar anticipadament a la Casa de Cultura o una hora abans del concert al Claustre. 

El ple municipal de Sant Cugat va aprovar per unanimitat, del mes de gener, homenatjar l'artista​. Rudolf Häsler, suís de naixement, va viure en diversos llocs del món fins a arribar l'any 1970 a Sant Cugat, on s'hi va quedar fins que va morir, l'any 1999. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem