Sant Cugat acollirà la 13a trobada anual de Tintinaires de Catalunya

Durant l'any hi haurà diferents activitats a la ciutat organitzades per 1001, Associació Catalana de Tintinaires

Sant Cugat esdevé aquest any 2017 la seu de l'any Tintín. Ho fa acollint diferents activitats organitzades per 1001, Associació Catalana de Tintinaires, entre les quals destaca la trobada anual de Tintinaires.

Una trobada que portarà a la ciutat el popular personatge d'Hergé el 5 de novembre, amb el suport de l'Ajuntament, el TOT Sant Cugat i diverses entitats socials i educatives de la ciutat.

L'objectiu de l'associació és "la divulgació i l'estudi de l'obra d'Hergé, i la preservació i catalogació del patrimoni tintinesc català", explica David Baker, membre de l'associació. Amb aquest objectiu de divulgació s'emmarquen les trobades anuals: "la difusió de l'obra d'Hergé i amb això, donar-la a conèixer a grans i petits", afegeix.

Unes trobades que no tenen seu fixa. "La nostra idea és la difusió de Tintín per tot el territori", explica Baker, afegint que, l'elecció de les seus, es fa a proposta d'un soci amb vincles amb la ciutat que proposa. "Després de presentar la candidatura i un programa, la junta de l'associació valora i aprova aquesta proposta", descriu, explicant que el soci comissari a Sant Cugat és Miquel Puig.

Una de les exposicions organitzades per l'associació. FOTO: Cedida

Abans, però, Sant Cugat acollirà un seguit d'activitats i exposicions relacionades amb el famós personatge de còmic. A partir d'aquest mes de febrer es començarà l'any Tintín amb una invitació a tots els centres educatius de la ciutat a rebre en préstec els àlbums i pel·lícules de la col·lecció. L'objectiu és poder treballar un seguit de projectes curriculars i extraescolars proposats i relacionats amb els plans de lectura, els valors, la història, les arts plàstiques i els idiomes, entre d'altres.

Ja al mes d'octubre, s'instal·laran diferents exposicions a la ciutat, com ara "Jo encara diria més. Les llengües tintinaires", que mostrarà com els còmics de Tintin s'han traduït a una gran varietat d'idiomes arreu del món, tant de llengües oficials com també a moltes llengües de nacions sense estat i dialectes sovint minoritaris.

L'acte central, però, serà el dia 5 de novembre. Serà llavors quan un Tintín de carn i óssos serà rebut per les autoritats de la ciutat a la plaça de l'estació, i una rua de cotxes d'època el portaran fins a la plaça Octavià, on es farà la diada tintinaire amb un seguit d'activitats per a tota la família.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem